Viladecans va estrenar un nou Centre d’Informació del Remolar-Filipines

Imprimeix

S’hi van poder gaudir de diverses activitats i tallers relacionats amb les aus

L’Espai Natural del Remolar-Filipines, a Viladecans, va estrenar el seu centre d’informació renovat i ho va fer coincidir amb la celebració del Dia Mundial dels Ocells, el diumenge 2 d’octubre. La inauguració de l’equipament acabat de reformar es va fer amb els parlaments d’Encarna García, tinenta d’alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat; María José Albaladejo, gerent del Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, i l’alcalde Carles Ruiz. Després de l’acte inaugural es va poder visitar el nou centre i es va fer un recorregut guiat per l’espai natural.

FeEfi2vXoAIN7G6

FeEfjUFXoAAoA0y

“Aquest espai reflecteix, per una part, que tenim un patrimoni arquitectònic molt important, de molt valor, i per altra tenim un espai natural molt particular amb unes característiques molt singulars. Crec que aquesta barreja és un atractiu més perquè la ciutadania viladecanenca puguin conèixer la ciutat, puguin conèixer tot allò que tenim i ajudar a construir la idea d’un Viladecans més sostenible, amb zero emissions el 2030 i treballar amb l’Agenda Urbana”, explica Carles Ruiz, alcalde de Viladecans.

FeEfjUCWYAAEAC

“Aquest espai intenta explicar les tres rutes que podem trobar en arribar. La Pineda, els espais dels aiguamolls i l’accés a la platja. Aquest centre és, sobretot, un centre d’informació i un lloc d’acollida de la gent que ens visita”, diu Encarna García, tinenta d’alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat.

Captura de pantalla 2022 10 03 a las 6.22.02

Captura de pantalla 2022 10 03 a las 6.27.45

Captura de pantalla 2022 10 03 a las 6.27.55

Per la seva banda, la commemoració de la diada dels ocells va tenir lloc després de la inauguració del nou equipament, amb diferents activitats i tallers sobre les aus: anellament científic, tallers –un de cants d'ocells i un altre d'ocells marins (a la platja)–, l’activitat artística El llibre gegant dels ocells i un itinerari vivencial a la pineda de Remolar, amb les activitats Niu de vivències i Camí dels sentits.

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans