Collserola crea zones de vora per reforçar-se contra incendis

Imprimeix

Aquests espais minimitzen també l’impacte de les edificacions i permeten descongestionar els espais interiors del parc  

El nou Pla especial de Collserola (PEPNat), redactat i aprovat per l’AMB, delimita una zona de vora que ressegueix els límits del Parc Natural anomenada espai funcional. Es tracta de sectors adjacents al Parc que constitueixen punts de contacte entre la ciutat (asfalt) i el verd (espai natural), i fan de transició entre la serra i les àrees més construïdes o urbanitzades. 

DSC 9027

Els objectius principals de l’espai funcional són els següents: 

 
 
 
 
 
 

El Pla especial delimita una zona de vora i hi estableix directrius i recomanacions, tot i que no hi ha una normativa que ho reguli per llei. El PEPNat fa una sèrie de propostes que no són d’execució obligada ni tampoc tenen pressupost assignat.

DSC 9053

Propostes concretes

El PEPNat defineix un catàleg de solucions tipus per a aquest espai de vora. Les propostes del catàleg van des d’una identitat corporativa i senyalització específica fins a la definició de solucions per als nous elements construïts per tal de donar compliment als objectius de l’espai funcional.

 
 
 
 
 
 
 

Aquestes solucions permeten donar identitat al Parc i fer més reconeixibles els seus límits, així com potenciar la renaturalització dels límits i fomentar-hi la biodiversitat.

DSC 9107

La majoria dels problemes associats a la connectivitat ecològica de la serra de Collserola es produ­eixen fora dels seus límits. El Pla especial identifica uns àmbits específics on cal actuar per tal de millorar la connectivitat ecològica i la permeabilitat del territori.

Redacció / Fotos: AMB