Premiat Vilawatt com la millor pràctica en defensa del clima

Imprimeix

El projecte promou l'energia 100% verda i una nova cultura energètica per assolir l'empoderament ciutadà

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha premiat Vilawatt com al millor projecte nacional de transició energètica de 2022. La novena edició dels Premis a les Bones Pràctiques pel Clima, lliurats el divendres 23 de setembre a la ciutat de Màlaga, ha reconegut l'aposta de l'Ajuntament de Viladecans per impulsar el pas a un nou model energètic. L'alcalde Carles Ruiz va recollir el guardó el passat divendres 23 de setembre.

IX Premios Red Clima 14

Vilawatt ha aconseguit el premi a la Transició Energètica Local, una de les set categories amb què conten aquests premis, que reconeixen l'acció local relacionada amb la transició energètica i l'adaptació al canvi climàtic, i en aquesta nova edició s'havien presentat 73 actuacions de 45 entitats locals.

vilawatt

El projecte local Vilawatt s'ha convertit en una eina pública pionera per lluitar contra el canvi climàtic, promovent l'energia 100% verda i una nova cultura energètica per assolir l'empoderament ciutadà. Les intervencions que estan impulsant l'estalvi de consums, la comercialització d'energia renovable, la rehabilitació energètica d'habitatges, la generació energètica solar en edificis per l'autoconsum, la implantació d'una moneda local vinculada a la sostenibilitat social, ambiental i econòmica, que ha permès impulsar bons de consum local. Gràcies al Vilawatt, el municipi baixllobregatí està fent el seu propi camí cap a la transició ecològica amb l'objectiu de continuar amb el present i el futur molt més habitable i sostenible.

Redacció / Fotos: FEMP