Molins de Rei inicia la programació ‘Natur@ula’

Imprimeix

Cada diumenge, al parc de la Mariona, les famílies podran gaudir de diferents activitats enfocades a conèixer i respectar la natura

La Natur@ula, un projecte de l’AMB, arriba a Molins de Rei amb l’objectiu d’esdevenir un espai d’aprenentatge a l’aire lliure, en contacte amb la natura i l’entorn més proper. L’equipament, ubicat al parc de la Mariona, està format per un mòdul d’emmagatzematge de material, amb prestatgeries i armariets tancats a l’interior; així com taules i bancs de fusta per poder dur a terme les activitats a l’exterior. A més a més, Natur@ula està equipada amb una gran varietat de recursos i materials educatius, com per exemple, material per a realitzar una descoberta de l’entorn (lupes, binocles, guies d’identificació de flora o fauna), material de suport (pissarres), recursos educatius digitals, recursos informatius i divulgatius, etc.

containe molins

Un espai dirigit als més petits i les seves famílies, i també als centres educatius i a les diferents entitats del municipi. Estarà obert cada diumenge d’11.30 a 13.30 h, i de 12.00 a 13.00 h es durà a terme una activitat guiada amb monitors/es i educador/es. La primera activitat serà aquest diumenge, 18 de setembre, “Animals de sang freda: amfibis i rèptils”, que convidarà als més petits a observar els amfibis i rèptils del parc de la Mariona i descobrir com viuen. Per gaudir de l’espai i els tallers, l’accés és lliure, gratuït i no requereix inscripció prèvia.

parc de la mariona

En els darrers anys, arran de la pandèmia, els infants surten més sovint a jugar a l’aire lliure, fent servir, per exemple, parcs i platges com un espai de joc o complementari a les aules. Fruit d’aquesta situació, neix el projecte metropolità Natur@ula. Per aquest motiu, també s’impulsarà que els centres educatius de la Vila puguin fer servir aquest espai de manera lliure per dur a terme els seus projectes i activitats.

Programació de tardor:

Espai de joc: d’11 a 13.30 h

Activitats: de 12 a 13.00 h

 

18 de setembre

Animals de sang freda: amfibis i rèptils. Observem i descobrim com viuen els amfibis i rèptils del parc.

25 de setembre

Animals invasors! Quines són les espècies invasores i exòtiques que viuen al parc i ales nostres ciutats?

9 d’octubre

El regne animal: invertebrats terrestres. Observem i descobnrim com viuen els invertebrats del parc.

16 d’octubre

El calendari de pagès. Les verdures de temporada i el consum de proximitat.Fem un calendari de pagès.

23 d’octubre

L’art de la natura. Art amb elements naturals.

 

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei-Arxiu