Dues platges de Viladecans reben el guardó “Platges Verges”

Les de Cal Francès i el Remolar, úniques a la província de Barcelona reconegudes per l’organització Ecologistes en Acció pel respecta a la natura

Les platges del Remolar i Cal Francès de Viladecans han rebut la distinció de ‘Platges Verges’ que atorga cada any l’organització no governamental Ecologistes en Acció. Els 1,6 km de litoral que ocupen les dues platges són l’únic tram de costa reconegut amb aquest guardó de tota la província de Barcelona. Es tracta d’unes platges que formen part de l’Espai Natural del Remolar-Filipines i, per això, no són tan accessibles ni compten amb serveis com la resta del front costaner.

79ce93d3 9af3 4098 a65d 45d5dc1e35e6 alta libre aspect ratio default 0

remolar

És la vuitena ocasió consecutiva que el litoral viladecanenc rep aquest guardó, que valora aquelles platges que es mantenen en el seu estat natural, sense afectacions importants per la intervenció de l’activitat humana. Els guardons tenen com a objectiu, segons els organitzadors, “valorar i felicitar des del punt de vista ecològic i de preservació del Medi, els esforços de municipis i entitats socials per mantenir les platges dels seus termes municipals amb el seu estat natural, protegides d’agressions tant urbanístiques com industrials.”

20220728 9

La tinenta d’alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat de Viladecans, Encarna Garcia, ha explicat que  “estem molt contents de mantenir aquest distintiu, que valora tant l’estat ecològic i de preservació d’aquest espai com els esforços i la tasca de les administracions per preservar les dunes i la biodiversitat i evitar la massificació en un lloc tan valuós i alhora tan fràgil”. De fet, fins al 31 de juliol la platja del Remolar està tancada per a la protecció de la nidificació d’aus protegides en època de reproducció.

Redacció / Fotos: Turisme Baix Llobregat-Aj. Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix