Es mantenen les restriccions pel risc d’incendis a gran part de la comarca

Imprimeix

Fins a les 00.00 hores de divendres 22 de juliol

La conselleria d'Interior ha decidit prorrogar fins divendres que ve les restriccions a 275 municipis de 20 comarques a causa del risc d'incendi per l'onada de calor a Catalunya, que comporten el tancament de nou massissos i la limitació d'activitats agrícoles i en el medi natural. Al Baix Llobregat són la majoria de municipis (veure mapa).

Captura de pantalla 2022 07 18 a las 15.56.51

Així ho va anunciar el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que va advertir que la situació a Catalunya continua sent de “màxima alerta”, malgrat una “treva” per un descens de les temperatures previst per avui i dimecres, tot i que els termòmetres podrien repuntar encara amb més força a partir de dijous. Així, es  tornarà a reunir el comitè de l'Infocat per decidir si les prorroga, les endureix o les modifica de cara al cap de setmana vinent.

Les restriccions, que s'han prorrogat fins a les 00.00 hores de divendres, segueixen vigents als 275 municipis de 20 comarques amb risc extrem d'incendi i consisteixen en el tancament dels massissos del Montgrí, l'Albera, el Montsec d'Ares, el Montsec de Rúbies, les Gavarres, Montserrat, la Baronia de Rialp, el Cap de Creus i Sant Llorenç del Munt i l'Obac, així com la suspensió de totes les activitats educatives d'oci i acampada en el medi natural, mentre que als campus i cases de colònies es limiten a l'entorn immediat de l'edifici en el qual es pernocti.

A més del tancament dels nou massissos muntanyencs, les restriccions prorrogades suposen la suspensió de les activitats d'educació i oci de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es duguin a terme en el medi natural, si no es poden traslladar a algun nucli habitat o població. També continuen restringides les activitats dels campus d'estiu, colònies i estades esportives a l'entorn immediat de les edificacions en les quals es pernocti.

702ddf68 ee53 4cf7 a90d f1e859b14f9a

D'altres restriccions que seguiran vigents són la suspensió de l'activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12.00 i les 18.00 hores, a excepció de la recollida de fruita i productes d'horta, la sega d'alfals, llaurar els camps de matolls i el cultiu d'arròs.

A més, es restringeix l'ús de bufadors i serres radials a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles, encara que si per motius de força major s'han d'utilitzar s'haurà de comunicar als Agents Rurals per desplegar mesures de seguretat.

També se suspenen les obres que no hagin estat autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit (SCT) a la xarxa interurbana, inclosa la sega de cunetes. En el medi natural també es limita la circulació motoritzada, a excepció dels residents i les activitats que, per la seva naturalesa, no es puguin ajornar.

Redacció / Fotos: Arxiu