Castelldefels busca revalidar la bandera verda d’Ecovidrio

Imprimeix

El municipi baixllobregatí està entre els vint-i-sis de Catalunya que esperen donar la millor resposta a la generació de residus de vidre durant els mesos d'estiu

L'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d'envasos de vidre a Espanya, Ecovidrio, concedirà la bandera verda als sis municipis costaners catalans que donin millor resposta a la generació de residus de vidre durant els mesos d'estiu.

Movimiento Banderas Verdes 2

Aquesta iniciativa té per objectiu guardonar l'esforç dels més d'1.089 establiments hostalers de la província i l'activisme de sis dels seus municipis en benefici de la sostenibilitat durant l'estiu, especialment pel que fa a la gestió correcta dels seus residus.

ecovidrio castefa

Les localitats de la província de Barcelona -vint-i-sis a nivell de Catalunya- que competiran per les banderes verdes seran Pineda de Mar, Santa Susanna, Calella, Mataró, Castelldefels i Sitges, que tractaran d'arrabassar els seus guardons a Torroella de Montgrí–l'Estartit i Castelldefels, premiades en l'edició anterior.

Puntuació

La competició per les banderes verdes d'Ecovidrio compta amb un sistema de puntuació que valora aspectes com l'augment del volum en la recollida selectiva d'envasos de vidre del municipi, el percentatge d'hostaleria local participant i la seva col·laboració per aconseguir els objectius, i el compromís adquirit pels consistoris locals per fomentar la campanya entre l'hostaleria i donar-li difusió a la mateixa enfront de la ciutadania i els visitants.

6bce3d30 e9c6 453d 8ed5 2dd8ce76d321 source aspect ratio default 0

Amb la finalitat de facilitar a tots els hostalers la seva feina, Ecovidrio reforçarà la contenerització i lliurarà mitjans de forma gratuïta per al transport dels residus.

Nou estudi

Ecovidrio també ha engegat el primer estudi de camp per conèixer el nivell d'implantació de les mesures de sostenibilitat que apliquen els bars i restaurants costaners a tota Catalunya. L'estudi es durà a terme a partir d'enquestes que realitzaran educadors ambientals de forma presencial durant el mes de juliol entre 1.089 establiments entre bars, quiosquets i restaurants a Barcelona.

Alguns dels àmbits que s'analitzaran seran la gestió eficient dels residus, l'eficiència energètica o el consum responsable. En finalitzar la temporada, Ecovidrio premiarà als dos millors establiments de Catalunya en la gestió ambiental de la seva activitat.

Banderas verdes

La campanya contempla accions per donar resposta al notable increment de la generació de residus d'envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estiuenc. Segons Ecovidrio, a l'estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 50% d'ells es genera directament en el sector hostaler, per la qual cosa la seva implicació és clau per generar una transició real cap a un model més circular i descarbonizat.

Redacció / Fotos: Ecovidrio-Aj. Castelldefels