Reapareix la llúdriga al tram final del riu Llobregat

Imprimeix

La presència d’aquests mamífers és un indicador de bona salut del riu 

La llúdriga ha tornat a fer acte de presència al tram baix del riu Llobregat. L’AMB ha captat imatges nocturnes d’aquest mamífer durant els treballs d’anàlisi de connectivitat ecològica que està fent a la vall baixa del riu Llobregat, dins les competències de recuperació socioambiental i gestió dels espais fluvials

lludriga 1

lludriga 2

L’última vegada que l’AMB va trobar rastres d’aquest mamífer va ser aigües amunt, el febrer del 2020, a la zona de Castellbisbal. El fet que enguany s’hagi visualitzat quilòmetres avall demostra que el riu Llobregat té una bona connectivitat ecològica, és a dir, és un veritable corredor que utilitzen les espècies per moure’s en un territori molt fragmentat per diferents infraestructures (AP-7, A-2, xarxa ferroviària...).

lludriga 3

L’aparició de les llúdrigues és sinònim de salut i qualitat ambiental del riu Llobregat, fet que constata que l’estratègia de recuperació i transformació del riu Llobregat és una peça clau de la infraestructura verda metropolitana, on les espècies de flora i fauna tenen un paper protagonista i on la conservació és compatible amb l’ús social del riu.

Redacció / Fotos: AMB-Arxiu