Prop de 400 persones reclamen l’aturada de l’ARE Ribera-Salines

Imprimeix

Van demanar l’Ajuntament que paralitzi el pla urbanístic que preveu la construcció de 2.500 pisos a l’últim espai verd i agrícola del municipi

La Plataforma Ribera-Salines, moviment veïnal per fer front a l'especulació urbanística de Cornellà, va aplegar a prop de 400 persones la tarda d'ahir a la manifestació contra el pla urbanístic Ribera-Salines que preveu la construcció de 2.500 pisos a l'últim espai verd i agrícola del municipi. 

2022 0629 19300600

Manifestacio RS

Coincidint amb el ple municipal de juny, la plataforma ha aconseguit aplegar a entitats i particulars que han volgut donar suport al manifest que el moviment veïnal va fer públic aquest mes de febrer. La concentració, que va transcorre sense cap incident, va comptar amb els parlaments de SOS Llobregat i l'Hospitalet, Unió de Pagesos de Catalunya i la PAH de Cornellà.

FWcK 3QWQAEbtCI

Unió de Pagesos va remarcar que el Parc Agrari és una peça clau en l'equilibri territorial i ambiental del delta del Llobregat i que cal preservar i ampliar el sòl productiu. En aquest sentit, el sindicat va demanar els ajuntaments que “no permetin la degradació urbanística als seus municipis i que sàpiguen treure partit al valor incalculable dels productes agraris de qualitat i de proximitat que tenen als seus termes.”

La PAH de Cornellà va reafirmar el seu suport a la plataforma, un cop que el pla urbanístic Ribera-Salines no dona resposta a les necessitats de la població de Cornellà, amb un 14% de la població amb ingressos anuals per sota dels 7.000 euros. Des de la PAH “reivindiquen que és possible oferir els 3.000 habitatges que l'Ajuntament afirma són necessàries a la ciutat sense destruir l'espai de Ribera-Salines.”

FWcNaeFXgAA Uuh

SOS Llobregat i l'Hospitalet va parlar en clau comarcal: “el Baix Llobregat està impactat per l'urbanisme; els efectes de la crisi climàtica sobre el nostre territori han provocat la contaminació dels aqüífers i la destrucció del litoral”. Finalment, SOS Llobregat i l'Hospitalet va demanar el suport per a les properes reivindicacions al Baix Llobregat, com és la manifestació d'avui 30 de juny a l'Hospitalet.

La plataforma va tancar la ronda d'intervencions amb una crida a la ciutadania a exigir els poders públics l'aturada del pla urbanístic i la protecció dels espais verds com a patrimoni del poble, aquí a Cornellà i per tot arreu, davant d'una crisi climàtica que ja ens afecta i afectarà encara més a les futures generacions.

Què es la Plataforma Ribera-Salines 

La Plataforma Ribera-Salines és un col·lectiu veïnal de protesta que neix l'any 2021 amb l'objectiu cabdal de preservar la pèrdua sistemàtica d'entorns naturals i zones verdes a Cornellà de Llobregat. 

ElFC4p4WMAAG 57

FWanwfdXoAAOwyl

Forma part de les xarxes de col·lectius mediambientals en creixement al Baix Llobregat atesa l'onada de projectes urbanístics plantejats o en execució fins al 2030. En total, està previst que a la comarca hi profilerin plans immobiliaris que afectaran unes 1.825 hectàrees afectades i uns set milions de metres quadrats addicionals, construïts a un territori amb una ja elevada pressió demogràfica i problemes de contaminació atmosfèrica i del sòl. 

Redacció / Fotos: Plataforma Ribera-Salines