El Govern invertirà un milió d’euros en prevenció d’incendis a Collserola

Imprimeix

Per protegir la seva biodiversitat i garantir la seguretat de les persones que viuen a l'àrea

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural invertirà un milió d'euros per dur a terme actuacions de prevenció d'incendis a l'entorn del Parc Natural de Collserola per protegir la seva biodiversitat i garantir la seguretat de les persones que viuen a l'àrea.

Turó de la Coscollera

La conselleria ha redactat el Projecte d'infraestructures bàsiques d'incendis forestals amb l'objectiu de reduir la capacitat de propagació dels grans incendis forestals i facilitar la seva extinció, que complementarà el dispositiu existent, ha explicat aquest dimecres el Departament.

El document contempla 36 punts estratègics en els quals actuar en unes 2.000 hectàrees i preveu l'execució de 16 nous punts d'aigua per a extinció d'incendis forestals i l'ampliació de vuit dels existents. El pressupost benvolgut per poder desenvolupar aquest projecte és de tres milions d'euros i el Departament d'Acció Climàtica destinarà un aquest mateix 2022.

coll

Aquesta iniciativa s'emmarca en el Pla de prevenció d'incendis forestals 2022-2025, a través del que la conselleria invertirà 72 milions d'euros amb l'objectiu de preparar els boscos de Catalunya per fer front a l'emergència climàtica i als incendis de sisena generació.

Redacció / Fotos: Arxiu