El Govern vol protegir l’Olla del Rei de Castelldefels com a ZEPA

Imprimeix

La seva inclusió es produeix després d’un llarg procés d’al·legacions i demandes iniciades per DEPANA en l’àmbit europeu que van desembocar en una carta d’emplaçament de la UE a la Generalitat i l’Estat per ampliar les zones de protecció de la Xarxa Natura 2000

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va presentar el passat dijous 16 de juny la Nova Estratègia pel Delta del Llobregat que inclou una important ampliació de les Zones d’Especial Protecció de les Aus (ZEPA) dins de la Xarxa Natura 2.000 i inversions en el cicle de l’Aigua.

La inclusió de l’Olla del Rei, a Castelldefels dins de la Zona ZEPA es produeix després d’un llarg procés d’al·legacions i demandes iniciades per DEPANA en l’àmbit europeu que van desembocar en una carta d’emplaçament de la UE a la Generalitat i l’Estat per ampliar les zones de protecció de la Xarxa Natura 2000.

FVdJt2oXEAUM5uS

La primera proposta del Departament (novembre de 2021) no s’incloïa la protecció de l’Olla del Rei cosa que va suposar la presentació d’un document formal de proposta d’inclusió per part de la Plataforma Salvem l’Olla del Rei. En les múltiples reunions que la plataforma va mantenir amb responsables polítics de l’Ajuntament Castelldefels, aquests van manifestar sempre la seva negativa a demanar formalment la inclusió de l’Olla del Rei a la zona ZEPA, segons els ecologistes.

Captura de pantalla 2022 06 18 a las 17.51.51

La Nova Estratègia pel Delta del Llobregat també inclou inversions relacionades amb el cicle de l’aigua –com el desdoblament del col·lector del sistema de sanejament d’aigües residuals (6,5 milions d’euros) i també la bomba impulsora d’aigües residuals TM12 a Castelldefels de la corredora mestre de Castelldefels. (5,05 milions d’euros). Aquestes inversions podria suposar una solució definitiva als problemes d’abocaments d’aigües residuals a Castelldefels, segons la plataforma.

FVdJwppXEAI73O2

Així doncs, la plataforma Salvem l’Olla del Rei valora “molt positivament aquesta decisió i considera que és una gran victòria del moviment ecologista del delta i del moviment veïnal de Castelldefels que beneficiarà molt a tots els veïns i veïnes de Castelldefels i al conjunt del Delta del Llobregat.”

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels