L’ampliació de l’aeroport del Prat rep una Bandera Negra

Ecologistes en Acció, promotor d’aquesta iniciativa de denúncia, considera que la instal·lació aeroportuària continua amenaçant l'entorn natural dels voltants com La Ricarda

Ecologistes en Acció ha repartit cinc Banderes Negres a diversos projectes catalans per la seva mala gestió mediambiental. Els 'guanyadors' s'inclouen en l'informe Banderes Negres 2022, que treu a la llum els casos més significatius de contaminació i mala gestió ambiental en els 8.000 quilòmetres que ocupen les costes espanyoles.

FVNP2DYX0AE0SZk

En concret, han recaigut en la regressió del Delta de l'Ebre; els microplàstics a la platja de Tarragona; els projectes d'ampliació de l'aeroport del Prat i del Port de Barcelona; la petició de protecció de la Pineda de Gori a Palamós (Baix Empordà) i les 'abarlofarres' -festes il·legals- a la Costa Brava.

medi aero pra

Nova terminal del port

En els projectes d'ampliació, l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat continua amenaçant l'entorn natural dels voltants com La Ricarda i el Port de Barcelona és el cinquè amb més emissions d'efecte hivernacle de tota Europa, aportant entre un 9% i un 15% de la contaminació per partícules (PM10 i PM2,5) de tota la ciutat de Barcelona. No només no s’escolten les peticions, sinó que es planteja una part de l’expansió del Port sobre els terrenys de l’antiga llera del riu Llobregat que conté una àrea important per a la conservació d’ocells i hàbitats importants per a la preservació de la biodiversitat.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix