S’inaugura el Parc Fluvial de Sant Vicenç dels Horts

Imprimeix

Un espai natural que disposa de quatre grans àrees (jocs infantils, circuiit de mascotes, pícnic i prat per a usos esportius) per al gaudi de la ciutadania

Sant Vicenç dels Horts ja disposa d’un nou espai natural que permetrà als vicentins i a les vicentines gaudir de l’entorn del riu amb diverses propostes. L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, va inaugurar dissabte el Parc Fluvial de Sant Vicenç dels Horts, una zona amb usos d’esbarjo i esportius molt a prop del gual inundable que connecta amb Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat.

FU XQ2uWIAUG0SS

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va organitzar una gran festa ciutadana per inaugurar l’espai, on el batlle va destacar: “Avui fem un pas més en el model de ciutat sostenible que estem construint entre totes i tots, amb tots els serveis d’un municipi metropolità però sense perdre l’essència d’estar connectats amb la natura, que ens defineix i ens identifica”. I a més, va recordar: “Conjuntament amb les entitats i els centres educatius, l’Ajuntament treballa amb moltes iniciatives per gaudir d’aquests espais verds i per conèixer de prop la fauna i la flora, així com promoure diferents rutes per caminar i descobrir indrets diferents. El Parc Fluvial de Sant Vicenç dels Horts serà sens dubte un espai molt enriquidor.”

Parc Fluvial SVH 5

L’actuació ha suposat una inversió de 360.000 €, finançats en un 75% per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i en un 25% per l’Ajuntament. El conjunt de l’àmbit es divideix en diferents àrees segons els usos que es desenvolupen en cada una d’elles:

 
 
 
 

A més del Parc Fluvial de Sant Vicenç dels Horts, també s’han fet altres actuacions de millora i transformació del riu Llobregat. Les tasques consoliden aquest curs fluvial metropolità com un espai de lleure i esport, i alhora com un ecosistema blau amb més qualitat paisatgística i ambiental.

Parc Fluvial SVH 4

Les intervencions s’han portat a terme als marges de Pallejà, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat, que sumen quasi deu quilòmetres de longitud de camí paral·lel al riu, i als accessos des dels nuclis urbans als municipis. El conjunt d’actuacions doten d’identitat metropolitana el riu Llobregat i alhora s’adapten a les particularitats locals de cada municipi.

Les intervencions compartides són les següents:

 
 
 
 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç