S’inaugura el Parc Fluvial de Sant Vicenç dels Horts

Un espai natural que disposa de quatre grans àrees (jocs infantils, circuiit de mascotes, pícnic i prat per a usos esportius) per al gaudi de la ciutadania

Sant Vicenç dels Horts ja disposa d’un nou espai natural que permetrà als vicentins i a les vicentines gaudir de l’entorn del riu amb diverses propostes. L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, va inaugurar dissabte el Parc Fluvial de Sant Vicenç dels Horts, una zona amb usos d’esbarjo i esportius molt a prop del gual inundable que connecta amb Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat.

FU XQ2uWIAUG0SS

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va organitzar una gran festa ciutadana per inaugurar l’espai, on el batlle va destacar: “Avui fem un pas més en el model de ciutat sostenible que estem construint entre totes i tots, amb tots els serveis d’un municipi metropolità però sense perdre l’essència d’estar connectats amb la natura, que ens defineix i ens identifica”. I a més, va recordar: “Conjuntament amb les entitats i els centres educatius, l’Ajuntament treballa amb moltes iniciatives per gaudir d’aquests espais verds i per conèixer de prop la fauna i la flora, així com promoure diferents rutes per caminar i descobrir indrets diferents. El Parc Fluvial de Sant Vicenç dels Horts serà sens dubte un espai molt enriquidor.”

Parc Fluvial SVH 5

L’actuació ha suposat una inversió de 360.000 €, finançats en un 75% per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i en un 25% per l’Ajuntament. El conjunt de l’àmbit es divideix en diferents àrees segons els usos que es desenvolupen en cada una d’elles:

  • Àrea de jocs. La implantació de noves estructures de joc realitzades amb elements naturals com la fusta o la feixina viva permet que aquest espai esdevingui una zona d’esbarjo pels més petits.
 
  • Àrea de mascotes. S’ha equipat l’espai amb la col·locació de diversos elements que poden ser utilitzats com a circuit d’agility i per compartir l’espai amb les mascotes.
 
  • Zona de pícnic. La zona d’estada pròxima al riu Llobregat es dota amb taules de pícnic, de forma similar a les ja existents en altres punts de descans del Camí del Llobregat. Es garanteix la possibilitat de seure i descansar o de menjar contemplant el riu. Les autoritats recorden, però, que les deixalles s’han de recollir i dipositar en els contenidors del casc urbà, ja que, en tractar-se d’un entorn natural, al parc fluvial no es poden instal·lar papereres.
 
  • Prats polivalents. Els espais de prat es poden emprar tant per a usos esportius, com per a pícnic o jocs col·lectius.
 

A més del Parc Fluvial de Sant Vicenç dels Horts, també s’han fet altres actuacions de millora i transformació del riu Llobregat. Les tasques consoliden aquest curs fluvial metropolità com un espai de lleure i esport, i alhora com un ecosistema blau amb més qualitat paisatgística i ambiental.

Parc Fluvial SVH 4

Les intervencions s’han portat a terme als marges de Pallejà, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat, que sumen quasi deu quilòmetres de longitud de camí paral·lel al riu, i als accessos des dels nuclis urbans als municipis. El conjunt d’actuacions doten d’identitat metropolitana el riu Llobregat i alhora s’adapten a les particularitats locals de cada municipi.

Les intervencions compartides són les següents:

  • Pavimentació: millores en el ferm. El material utilitzat és una barreja de tot-u amb sauló, que té un baix impacte ambiental i és permeable, de tal manera que absorbeix l’aigua de la pluja.
 
  • Gestió natural de l’aigua a través de cunetes verdes. Millores en el drenatge per evitar l’erosió de terra i evitar que es malmetin els camins en episodis de pluja torrencial.
 
  • Millora de la qualitat paisatgística amb plantacions d’arbrat i espècies arbustives al llarg de tot el recorregut. L’actuació ha comportat la plantació de més de 100 noves unitats d’arbrat i nombroses arbustives.
 
  • Increment i millora de serveis i equipaments. Creació de nous miradors, àrees d’estada i esbarjo, punts de trobada, fonts d’aigua i un reforç en la senyalització dels espais. S’han generat 6 nous espais d’estada-miradors al riu i s’ha reforçat la informació dels punts d’interès.
 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix