La plataforma Ribera-Salines anuncia una manifestació el 29 de juny

Imprimeix

Després del fracàs de les converses amb l’Ajuntament de Cornellà s’ha engegat un seguit d’accions per donar visibilitat al problema de pèrdua d’entorns naturals i zones verdes al municipi

La plataforma Ribera-Salines, moviment veïnal que va néixer per fer front a l’especulació urbanística de Cornellà, ha anunciat que convoca una manifestació el pròxim 29 de juny contra el plà urbanístic de Ribera-Salines.

217599d0 256c 4a1e b5c8 870e186433eb

FTnm42LWQAAcIQn

A causa del fracàs de les converses amb l’Ajuntament de Cornellà, des de la plataforma s’ha iniciat un seguit de mesures per a donar més visibilitat al problema i amb l’objectiu de sumar forces:

 
 
 

Els objectius de la Plataforma són:

1- Anul·lar el pla urbanístic ARE Ribera-Salines, protegint la zona com agrícola i pel lleure públic.

2- Fomentar la participació ciutadana en polítiques urbanístiques i mediambientals per a aconseguir un model de ciutat més democràtic, sostenible i igualitari.

3- Atendre les necessitats d’habitatge assequible a través del lloguer social, la rehabilitació de pisos i locals buits i amb el parc públic d’habitatge, sense necessitat d’urbanitzar espais verds o agrícoles.

La Plataforma Ribera-Salines és un col·lectiu veïnal de protesta que neix l’any 2021 amb la finalitat cabdal de preservar la pèrdua sistemàtica d’entorns naturals i zones verdes a Cornellà de Llobregat.

FSOahyRX0AAmqc5

Forma part de les xarxes de col·lectius mediambientals en creixement al Baix Llobregat atesa l’onada de projectes urbanístics plantejats o en execució fins al 2030. En total, està previst que a la comarca hi proliferen plans immobiliaris que afectaran unes 1.825 hectàrees afectades i uns 7 milions de m2 addicionals, construïts a un territori amb una ja elevada pressió demogràfica i problemes de contaminació atmosfèrica i del sòl.

Redacció / Fotos: Plataforma Ribera-Salines