Retornen quatre tortugues a la costa del delta del Llobregat

Imprimeix

La Fundació CRAM porta més de 20 anys treballant a favor de la conservació del medi marí i la biodiversitat marina amenazada. Des del gener, la xarxa ha recollit 136 animals, dels quals 83 eren exemplars de tortuga babaua (Caretta caretta) i tres eren vius; 49 cetacis, entre els quals hi ha vuit dofins mulars (Tursiops truncatus), 28 dofins ratllats (Stenella coeruleoalba), tres caps d’olla grisos (Grampus griseus) i 1 rorqual comú (Balaenoptera physalus) que va arribar a Palamós en un elevat estat de descomposició, dos taurons i una escurçana, han informat des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Una de les tortugues retornades ha estat batejada amb el nom d’Ona. Va ser localitzada flotant per un patró de pesca el 28 de maig de 2012 provinent de port Ginesta, al Garraf. Després dels estudis radiogràfics i sanguinis, es va diagnosticar un cos estrany allotjat a l’intestí que hi provocava una acumulació de gas.

A més, el gas li pressionava els pulmons i li causava destret respiratori i pneumònia. Va ser tractada fins que va expulsar el cos estrany un mes després. Durant aquest període, tenia problemes per alimentar-se, però després del tractament va començar a menjar amb normalitat i a recuperar-se. El seu pes inicial era de 10,200 kg i l'actual és d’11,400 kg.

Redacció | Foto: CRAM