Demanen extremar les precaucions davant les altes temperatures

El Baix Llobregat serà una de les comarques afectades per la forta onada de calor

Davant l’episodi d’altes temperatures previstes a partir d’avui divendres a Catalunya, el Departament de Salut i Protecció Civil de la Generalitat (Departament d‘Interior) demanen extremar les precaucions. És a dir, mantenir-se hidratat; evitar sortir al carrer durant les hores de més sol; ventilar i refrescar les llars i tenir cura dels infants i les persones fràgils són alguns dels consells d’autoprotecció.

16527888015874

A més,  les persones que fan feines a l'aire lliure o en ambients calorosos cal que adoptin unes senzilles mesures de prevenció i estiguin atentes a símptomes com fatiga, mal de cap o vertigen, que poden ser precursors de problemes més greus com la deshidratació o el cop de calor –que en alguns casos arriba a ser mortal.

consejos trabajar en verano ekipa t ropa laboral

En aquest sentit, cal remarcar que les altes temperatures poden suposar un perill per a la salut i agreujar una malaltia crònica o provocar deshidratació i esgotament. Si l’exposició a temperatures molt altes es prolonga, la temperatura del cos pot elevar-se a nivells perillosos i es pot patir un cop de calor. Aquest trastorn, que pot arribar a tenir conseqüències molt greus, requereix atenció mèdica immediata.

Protegir-se del sol i la calor

Durant les hores de sol, tanqueu les persianes de les finestres on toca.

Obriu les finestres de casa durant la nit, per refrescar-la.

Estigueu-vos a les estances més fresques.

Recorreu a algun tipus de climatització (aire condicionat, ventiladors, ...) per refrescar l’ambient. Si no teniu aire condicionat, mireu de passar les hores de més calor, o com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats (centres comercials, cinemes, biblioteques...).

Refresqueu-vos sovint amb dutxes, tovalloles mullades amb aigua...

Al carrer, eviteu el sol directe amb una gorra o barret.

Utilitzeu roba lleugera (com la de cotó), de colors clars i que no sigui ajustada.

Procureu caminar per l’ombra, estar sota un para-sol quan sigueu a la platja evitant les hores del migdia  i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats.

Porteu aigua i beveu-ne sovint.

Vigileu amb els trajectes amb cotxe durant les hores de més sol i no hi deixeu els infants, les  persones fràgils ni tampoc els animals de companyia al seu interior amb les finestres tancades.

fotonoticia 20180802081958 1200

Reduïu l’activitat física a les hores de més calor

Eviteu sortir a les hores del migdia, que és quan fa més calor.

Reduïu les activitats intenses.

Reduïu l’exercici físic a l’exterior durant les hores de més calor.

ola de calor

Beveu força aigua i vigileu l’alimentació

Beveu aigua tant com pugueu, fins i tot sense tenir set.

No prengueu begudes alcohòliques.

Eviteu els menjars molt calents i els que aporten moltes calories.

Ajudeu els altres

Mireu de visitar-los un cop al dia.

Ajudeu-los a seguir aquests consells.

Si prenen medicació, reviseu amb el seu metge si aquesta pot influir en la termoregulació i si s’ha d’ajustar o canviar.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix