Demanen la paralització definitiva del projecte d’ampliació de l’aeroport

"Defensar el Delta del Llobregat és la forma pratenca de defensar el planeta", van declarar els dos portaveus de l'entitat La Gent del Fang que ahir van comparèixer a la comissió de Territori de la cambra catalana

"Gràcies a les mobilitzacions i a la pressió popular i d'algunes administracions es va aconseguir aturar l'ampliació de la tercera pista, però el que volem és que d'una vegada el projecte es paralitzi per sempre". Així ho han reclamat aquest dimecres davant del Parlament de Catalunya dos portaveus del col·lectiu La Gent del fang.

parlament lagentdelfang

Àlex Eslava i Caterina González van comparèixer ahir davant la comissió de Territori per exposar els motius pel qual aquest col·lectiu defensa el Delta davant de l'amenaça que suposaria una ampliació de la tercera pista de l'aeroport. Malgrat que aquesta ampliació va quedar fora del pla d'inversions d'Aena per als propers cinc anys aprovada el setembre passat pel govern espanyol, nombroses veus de diversos lobbies empresarials i els seus portaveus polítics han defensat en els darrers mesos reactivar una proposta que implicaria l’afectació de La Ricarda i que contravé les posicions que estan prenent grans metròpolis europees, com Londres o París, que s'oposen a ampliar més els seus aeroports en l'actual context d'emergència climàtica.

Captura de pantalla 2022 03 31 a las 0.00.45

El PSC, Junts per Catalunya i Vox, a favor

Malgrat aquesta tendència europea, a Catalunya darrerament veus com la de Jaume Collboni han insistit a mirar de fer reviure la proposta d'ampliació descartada al setembre. De fet, ahir a la sessió de la comissió de Territori van insistir en aquesta posició els representants de Junts per Catalunya, Ramon Tremosa; del Partit dels Socialistes de Catalunya, Jordi Terrades, i de la ultradreta de Vox, Andrés Bello.

caterina

Davant d'aquestes posicions, els portaveus de La Gent del Fang han sostingut que "defensar el Delta del Llobregat és la forma pratenca de defensar el planeta; defensar el Delta és la forma que tenim al Prat de defensar un model de desenvolupament més sostenible per a tot el país". En aquest sentit, han recordat "que la importància cabdal del Delta del Llobregat, un  patrimoni de país, esdevé encara més palesa en l'actual context que estem patint, que és un context d'emergència climàtica". També han recordat com "durant la pandèmia la ciutadania del Prat i de tota l'àrea metropolitana ha descobert la seva importància: quan vam començar a sortir del confinament, molta gent va començar a venir als espais naturals."

FPG3HD8X0AYqfb8

Així mateix, els representants de La Gent del Fang han recordat que la postura en defensa del Delta i del clima ha recollit les signatures de més de 52.000 persones i gairebé un miler d'entitats, i que una enquesta recent del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat revela que una molt àmplia majoria de catalans i catalanes s'oposen a l'ampliació, encara que aquesta no tingués impacte sobre el territori.

Els representants de La Gent del Fang han rebut el suport dels diputats d'ERC, Eugeni Villalbí; de Catalunya en Comú-Podem, Marc Parés, i de la CUP, Montserrat Vinyets.

Redacció / Fotos: Gent del Fang

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
162

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix