Un front gèlid irromprà a la comarca amb fred i vent a partir de dijous

Imprimeix

Aquest descens farà que s'assoleixin temperatures inusualment baixes, tant en les màximes com en les mínimes, per a l'època de l'any

Un front gelat, amb un fred intens, inusual per a l'època, nevades en cotes de fins a 600 metres i vent, que farà créixer la sensació de fred, arribarà dijous que ve al Baix Llobregat i a la resta de Catalunya, segons ha alertat avui la Delegació Territorial d'AEMET a la comunitat.

cf93413f 1be1 4131 93e3 14d3c027acbb

El desplaçament cap al sud d'un anticicló situat en aquests moments sobre Islàndia, juntament amb el posicionament d'un sistema de baixes pressions sobre el centre d'Europa, provocarà un intens flux del nord que donarà lloc a un important descens de les temperatures en els propers dies, ha informat l'AEMET. Aquest descens farà que s'assoleixin temperatures inusualment baixes, tant en les màximes com en les mínimes, per a l'època de l'any, i també hi haurà nevades als Pirineus.

11065979 9f4e 4d2b 8e4b c5e18f367c09

De fet, l'anticicló atlàntic que es troba sobre les illes Açores ja està afavorint un flux del nord que durant avui i demà provocarà un descens de les temperatures en altres zones de l'oest de la península. No obstant això, serà a partir de la tarda del dijous, dia 31, quan la irrupció d'una massa d'aire molt fred, procedent de latituds altes, penetrarà de forma abrupta per l'extrem nord estenent-se sobretot el territori català.

fred 2

Aquest descens tèrmic donarà lloc tant a una extensió important de les glaçades durant la matinada de divendres a gran part de l'interior nord, com un descens acusat de les cotes de neu en aquesta mateixa zona, que probablement se situïn per sota dels 600-800 metres, encara que les nevades afectaran principalment els Pirineus.

A més, l'intens vent del nord-oest que acompanyarà aquest descens provocarà una intensificació de la sensació tèrmica de fred. Durant el cap de setmana, s'espera que continuï l'episodi de temperatures baixes amb gelades generalitzades que s'estendran fins a zones prelitorals. També s'espera que durant el dissabte continuïn les nevades a les mateixes zones, tot i que amb menor intensitat, una situació que començarà probablement a remetre a partir del diumenge, dia 3.

Redacció / Fotos: Arxiu-AEMET