Ecologistes de Catalunya demanen més protecció per a la conca del Llobregat

Imprimeix

Reclamen garantir en 4.400 m3/seg el cabal ecològic en el tram final del riu Llobregat, que l'ACA ha reduït a 2.640 m3/seg, segons han criticat

Ecologistes en Acció de Catalunya del Baix Llobregat i Garraf han exigit millores en el Pla de Gestió del Districte de Conca Fluvial de Catalunya, que tramita l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), amb l'objectiu augmentar la protecció de la conca del Llobregat i reduir la seva explotació.

Riu Llobregat ecologistes

Les entitats han reclamat, en commemoració del Dia Mundial de l'Aigua, garantir en 4.400 m3/seg el cabal ecològic en el tram final del riu Llobregat, que l'ACA ha reduït a 2.640 m3/seg, segons han criticat.

Altres millores

Donar un pressupost de 1,7 milions d'euros per a la restauració ambiental de la riera dels Canyars; fer un projecte de restauració del tram final del Llobregat, valorat en 500.000 euros; i eliminar espècies exòtiques invasores, aquestes són algunes de les millores que proposen els ecologistes.

157 4603 5 riera dels canyars castelldefels 2 turismo castelldefels

A més, incloure la riera de Canyars entre les masses d'aigua a analitzar, a causa del seu paper crucial com a connector ecològic Garraf-Delta del Llobregat; així com revisar concessions d'aigua, sobretot d'ús industrial, per ajustar l'extracció de l'aqüífer al recurs disponible.

Finalment, millorar el seguiment dels paràmetres químics a les zones humides protegides, així com les rieres de Sant Climent i de Canyars.

riera de santclimet

Ecologistes en Acció de Catalunya ha criticat, a més, la gestió dels recursos hídrics per part dels agents públics i privats. “La Generalitat i l'ACA han de garantir la qualitat ambiental de les masses de l'aigua i els ajuntaments han de reduir el consum d'aigua municipal i limitar l'ocupació de sòl agrari o forestal”, ha indicat Ecologistes en Acció.

parc del riu 5 0

D'altra banda, ha recordat que les empreses i el sector agrari han d'usar l'aigua amb més eficàcia i garantir que no s'aboqui cap contaminant i, finalment, que la ciutadania faci un consum conscient d'aquest recurs.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. El Prat