Reclamen al Ministeri a fer aportacions de sorra per salvar les platges

La forta regressió continua avançant i la poca amplària d'algunes platges provoca majors impactes quan hi ha onatge fort

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha alertat aquest dissabte de la situació de “vulnerabilitat extrema” del litoral metropolità i ha urgit al Ministeri per a la Transició Ecològica a fer aportacions de sorra abans de l'estiu per revertir la regressió que pateixen gairebé totes les platges de la zona.

18 3 2022 Platja Barca Maria Badalona XJB 7966

En un comunicat, l'ens ha subratllat que “ja s'han perdut el 15% de les platges metropolitanes”. A més, ha advertit que la borrasca Cèlia ha provocat el temporal més gran marítim d'aquesta temporada en el litoral metropolità, empitjorant l'estat d'unes platges ja molt vulnerables per la regressió i la pèrdua de sorra.

18 3 2022 Platja Barca Maria Badalona XJB 8069

El temporal marítim d'aquesta setmana ha provocat ones de fins a sis metres i ratxes de vent de fins a 70 km/h. A més, la presència de les baixes pressions ha implicat una pujada del nivell del mar, fenomen que es coneix com a '”maror ciclònica”, ha explicat l'AMB.

Platges baixllobregatines

Així mateix, la forta regressió continua avançant cap al sud i la poca amplària d'algunes platges provoca majors impactes quan hi ha onatge fort. En El Prat de Llobregat, on abans del temporal ja havia desaparegut la platja La Naturista i uns dos quilòmetres de la platja de la Ricarda, el temporal ha fet avançar la regressió a Ca Camins, que ja ha perdut 650 metres de longitud, malgrat les aportacions anuals de 100.000 m3 de sorra que es realitzen en aquesta zona.

951 a

En el cas de Gavà,  la platja de Gavà Mar ha perdut amplada i uns 300 metres de front dunar. Tot i així, les dunes metropolitanes de les platges del delta del Llobregat amorteixen l'avenç del temporal i minimitzen les afectacions a la part posterior de la platja, ja que la part del front dunar actua com una barrera flexible davant l'onatge i la pujada del nivell del mar.  

8933 a

Davant això, l'AMB ha reclamat aportacions extraordinàries de sorra abans de l'estiu en totes les platges més afectades per la regressió, amb una grandària adequada i uns 50 metres d'ample que permetin suportar uns temporals cada vegada més freqüents.

Redacció / Fotos: AMB-Ajuntaments Prat i Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix