Els ecologistes alerten del perill d’extinció del corriol camanegre

Les zones baixllobregatines on habita és al Prat de Llobregat i Viladecans on“la massificació de les platges, la falta de tranquil·litat, la contaminació, l'entrada de gossos sense lligar i la disminució d'àrees naturals al nostre litoral dificulten la seva nidificació i cria', explica el GEPEC

El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC) ha alertat del perill d'extinció del corriol camanegre, un petit ocell que nidifica a les platges del litoral català (al Baix Llobregat a les platges de Ca l’Arana, Carrabiners o del Remolar -al Prat de Llobregat i Viladecans-), i ha fet una crida perquè persones voluntàries col·laborin en la seva protecció.

Kentish Plover Charadrius alexandrinus India

L'entitat ecologista ha explicat que la situació d'aquesta au és “encara més delicada que en els anys anteriors” a causa del declivi del 67% de la seva població a nivell estatal des del 2007.

La desaparició del corriol es deu a “la massificació de les platges, la falta de tranquil·litat, la contaminació, l'entrada de gossos sense lligar i la disminució d'àrees naturals al nostre litoral', entre altres factors que, segons afirmen els ecologistes, dificulten la seva nidificació i cria.

corriol camanegre 001

Així i tot, el GEPEC afirma que “no és massa tard” i encara hi ha moltes opcions per revertir l'extinció de l'espècie. L'associació ecologista catalana insta a treballar per la conservació i renaturalització de les platges, a instal·lar proteccions al voltant dels seus nius i a sensibilitzar la ciutadania.

De moment, la campanya del GEPEC compta amb el suport dels ajuntaments de Sitges (Garraf), Cubelles, Cunit (Baix Penedès) i Calafell.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
173

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix