Castelldefels i Prat, premiats per la gestió de recollida de paper i cartó

Imprimeix

El municipi potablava va rebre tres ‘Pajaritas Azules’ mentre que el consistori mariner va obtenir dues

Quaranta-cinc entitats locals (ajuntaments i agrupacions de municipis) de tretze comunitats autònomes, van rebre el reconeixement per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartó, en l'edició 2022 de ‘Pajaritas Azules’ de ASPAPEL. Entre aquests els Ajuntaments de Castelldefels -que ho va rebre per primera vegada- i El Prat de Llobregat.

prat pajarita 1

prat y santboi pajaritas

Prat de Llobregat

 noticies txt 16121 not fotografia

castefa pajaritas

Castelldefels

Què és el Programa Corbatins Blaus?

Corbatins Blaus és un programa anual d'assessorament, avaluació i reconeixement de la qualitat de la gestió municipal de la recollida selectiva per al reciclatge de paper i cartó, enfocat a la millora contínua desenvolupat per ASPAPEL.

L'avaluació es basa en vint-i-un indicadors, que es valoren segons barems establerts i analitzen tot el referent a la recollida del contenidor blau i recollides complementàries, les campanyes i accions d'informació i conscienciació ciutadana, els aspectes relatius a la regulació i la planificació de la gestió i els resultats i traçabilitat fins a reciclatge final.

La qualitat del material recollit és essencial per al tancament del cercle com a element fonamental de l'economia circular del paper i la descarbonització. Per això, per a poder optar a ser reconegut amb qualsevol dels tres nivells de Corbatins Blaus, és necessari disposar d'un procediment de control i millora de la qualitat i que la mitjana d'impropis sigui almenys igual o inferior a 10% en pes sec. Les entitats locals que cada any es distingeixen per la seva excel·lència obtenen una, dos o tres ‘Pajaritas Azules’, segons un barem objectiu i a partir dels resultats obtinguts en l'avaluació.

Redacció / Fotos: ASPAPEL-Ajuntaments