Castelldefels i Prat, premiats per la gestió de recollida de paper i cartó

El municipi potablava va rebre tres ‘Pajaritas Azules’ mentre que el consistori mariner va obtenir dues

Quaranta-cinc entitats locals (ajuntaments i agrupacions de municipis) de tretze comunitats autònomes, van rebre el reconeixement per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartó, en l'edició 2022 de ‘Pajaritas Azules’ de ASPAPEL. Entre aquests els Ajuntaments de Castelldefels -que ho va rebre per primera vegada- i El Prat de Llobregat.

prat pajarita 1

prat y santboi pajaritas

Prat de Llobregat

 noticies txt 16121 not fotografia

castefa pajaritas

Castelldefels

Què és el Programa Corbatins Blaus?

Corbatins Blaus és un programa anual d'assessorament, avaluació i reconeixement de la qualitat de la gestió municipal de la recollida selectiva per al reciclatge de paper i cartó, enfocat a la millora contínua desenvolupat per ASPAPEL.

L'avaluació es basa en vint-i-un indicadors, que es valoren segons barems establerts i analitzen tot el referent a la recollida del contenidor blau i recollides complementàries, les campanyes i accions d'informació i conscienciació ciutadana, els aspectes relatius a la regulació i la planificació de la gestió i els resultats i traçabilitat fins a reciclatge final.

La qualitat del material recollit és essencial per al tancament del cercle com a element fonamental de l'economia circular del paper i la descarbonització. Per això, per a poder optar a ser reconegut amb qualsevol dels tres nivells de Corbatins Blaus, és necessari disposar d'un procediment de control i millora de la qualitat i que la mitjana d'impropis sigui almenys igual o inferior a 10% en pes sec. Les entitats locals que cada any es distingeixen per la seva excel·lència obtenen una, dos o tres ‘Pajaritas Azules’, segons un barem objectiu i a partir dels resultats obtinguts en l'avaluació.

Redacció / Fotos: ASPAPEL-Ajuntaments

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix