Arrenca la campanya d’ERC de rebuig a la construcció de la línia MAT

Imprimeix

Els republicans es posicionen i lideren l’oposició al projecte i afirmen que no és representatiu del seu model energètic

La Federació Comarcal d'ERC al Baix Llobregat i l'Hospitalet va presentar ahir la campanya de rebuig al projecte de construcció de les línies MAT, que consisteix en la distribució de material i l'organització de diferents activitats amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre l'efecte que pot tenir el projecte a la comarca.

FL0DMa6WUAI1kQ1

Els encarregats de fer-ho han estat els diputats al Parlament Jordi Albert i Eugeni Villalbí i la secretària de transició ecològica del partit, Silvia Casola. Els han acompanyat una nodrida representació de càrrecs electes de la comarca, sobretot dels municipis afectats pel traçat previst de la MAT. El projecte de línies MAT té més de 400 quilòmetres de llargada, afectant a més de quinze comarques de tot Catalunya i una quarantena de municipis, entre els quals Abrera, Begues, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Vallirana.

erc mat 2

Com ha recordat el diputat Eugeni Villalbí, portaveu d'ERC a la Comissió d'Acció Climàtica del Parlament, "aquest projecte no  s un canvi de model ni una transició energètica.  És un model de producció i distribució d'energia característic de grans oligopolis, en mans privades, que destrueix el territori per beneficiar uns quants, perpetuant l'actual estructura del mercat elèctric i les disfuncions que genera el cost de l'energia, amb impacte en el paisatge, l'activitat econòmica, el territori i la ciutadania".

El diputat també ha anunciat que s'han demanat diverses compareixences a la Comissió del Parlament i que Esquerra Republicana treballa de manera coordinada entre tots els seus representants a les diferents cambres, buscant la complicitat amb altres grups polítics per aconseguir fer un front comú que aturi el projecte impulsat pel Grup empresarial FORESTALIA.

erc mat 3

Per la seva part, el diputat Jordi Albert ha destacat la "unió que hi ha de tots els municipis afectats. Així llança un missatge molt clar: NO A LA MAT, que és el lema de la campanya que posem en marxa. Catalunya no vol aquest model de distribució energètica." 

Ha clos la presentació la secretaria de transició energètica d'Esquerra Republicana, Silvia Casola, que ha afirmat que "l'impuls de les energies renovables no es pot fer d'esquena al territori seguint un model especulatiu que prioritzi el benefici econòmic per sobre del territori i de la ciutadania. ERC defensem una transició energètica des del territori, protegint l'ecosistema, el medi ambient, transparent en la seva planificació, democratitzada i propera a les àrees de consum. Per tant, un model de proximitat, que garanteixi l'autosuficiència energètica, fomenti l'estalvi energètic i on la ciutadania tingui un paper protagonista, per exemple, amb la construcció de comunitats energètiques locals".

El primer acte de la campanya del NO A LA MAT serà el 27 de febrer a les 12h a la subestació Montau de Begues.

Redacció / Fotos. ERC