El Pacte pel Clima a Viladecans, a punt de presentar-se a la ciutadania

És un acord que ha permès compartir la diagnosi de la situació actual com a punt de partida, definir els eixos d'actuació i recollir propostes i accions concretes de cadascun d'aquests eixos

El setembre del 2019 el Ple municipal de Viladecans va votar en favor de la declaració de l'emergència climàtica, amb el compromís de tirar endavant els següents acords:

  • Continuar implementant el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima
 
  • Crear una Taula de Treball Participativa com a instrument de presa de decisions ciutadana, que s'encarregaria, a més, de promoure el "Pacte pel Clima" 
 
  • Crear una Comissió per l'Emergència Climàtica a Viladecans de caràcter tècnic
 
  • Avançar en economia local i de proximitat, la sobirania alimentària i un sector primari ecològic i de quilòmetre 0
 
afdeaaa2 45ec a3c0 11cc d865fc4c3206
 
 orp1752 aigua medium

Durant més de dos anys, la Taula d'emergència climàtica que ha liderat l'Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat ha estat un punt de trobada bimestral dels diferents agents del territori per acordar propòsits i actuacions vers la mitigació del canvi climàtic. Ha estat, també, una eina excel·lent per recollir aportacions ciutadanes telemàticament. Així mateix, s'ha habilitat una Taula jove que ha comptat amb la implicació de trenta estudiants de diferents centres d'entre 12 i 17 anys i del Departament de joventut. A més, s'ha posat en marxa el projecte "Acció climàtica als instituts" amb la voluntat de treballar, durant un any, iniciatives pel clima des de cada un dels centres de secundària.

bbf1f254 fb98 40fd 8540 97947aa8fe9c alta libre aspect ratio default 0

Entre novembre del 2020 i desembre del 2021, i des d'aquestes plataformes de treball ciutadanes i tècniques, s'ha elaborat el Pacte pel Clima Viladecans, un acord que ha permès compartir la diagnosi de la situació actual com a punt de partida, definir els eixos d'actuació d'ara endavant i recollir propostes i accions concretes de cadascun d'aquests eixos. 

copia de imatge principal 1024x576 viladecans.cat 13 0 0

Ara, dos anys i escaig després de començar a caminar,  el Pacte pel Clima de Viladecans està a punt de presentar-se al Ple municipal per a la seva aprovació. Serà al mes de febrer i encetarà, així, un nou camí. Un camí que ens ajudarà a mitigar el canvi climàtic a la nostra ciutat i per al qual necessitarem comptar amb la col·laboració de tots els veïns i veïnes de Viladecans.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
115

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix