Es presenta un nou mapa guia del Parc Natural de la Serra de Collserola

Recull l'extensa xarxa de camins per descobrir, amb vora 400 quilòmetres de pistes, camins i corriols, que conviden a recórrer l’espai des dels nou municipis que l'envolten, i hi prioritza l'accés en transport públic

Aquesta nova publicació, que ha presentat el Consorci del Parc Natural de Serra de Collserola i l’AMB, és un instrument per conèixer i posar en valor el patrimoni cultural, natural i històric d'aquest espai protegit. Té un doble objectiu: d'una banda descriure la xarxa de camins disponibles per a les activitats d'ús públic al Parc Natural i els equipaments i serveis per a la visita, i de l'altra, fer valdre els beneficis que ens aporta aquest espai natural protegit i explicar quines són les bones pràctiques que cal seguir-hi durant la visita. És, doncs, una invitació a gaudir del Parc Natural de la Serra Collserola responsablement i a recórrer-lo, de dalt a baix, gaudint dels beneficis que ens aporta el contacte directe amb la natura.

Captura de pantalla 2022 01 13 a las 10.04.53

El nou mapa cartografia la xarxa dinàmica d'ús públic que preveu el nou Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), aprovat a principis del 2021. Aquest pla té la intenció d'ordenar l'ús del parc, que es concentra en els espais menys sensibles i, per tant, es compatibilitza amb la conservació de l'espai.

Captura de pantalla 2022 01 13 a las 10.04.38

Al mapa es troba una extensa xarxa de pistes, camins i corriols, de vora 400 km, que permeten descobrir el patrimoni natural i cultural d'aquest espai natural protegit. Promou l'accés al parc des dels nou municipis del seu voltant i hi prioritza l'accés amb transport públic. Es complementa, a més, amb el recull d'equipaments i serveis disponibles per a la visita.

Captura de pantalla 2022 01 13 a las 10.05.19

La part interior vol servir per destacar els beneficis ambientals d'aquest parc natural, recollits amb una il·lustració infogràfica. S'acompanya del recull de normatives i bones pràctiques durant la visita.

Està disponible en format paper als centres del Parc i també en línia a https://www.parcnaturalcollserola.cat/mapa-guia, on a més del mapa hi trobareu ampliada la informació del revers.

Redacció / Fotos: Parc Natural de la Serra Collserola

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
107

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix