La Fundació CRAM tanca el 2021 amb rècord de tortugues ateses

Imprimeix

Dels noranta exemplars atesos, el 85% havien estat capturats accidentalment per un pesquer, principalment, d'arrossegament

La Fundació CRAM, ubicada al Prat de Llobregat, ha atès un total de 90 tortugues marines de l'espècie Caretta caretta l'any 2021, la xifra més gran en els vint-i-cinc anys de trajectòria de l'entitat. La gran majoria dels animals atesos havien quedat atrapats accidentalment en xarxes de pesca i han pogut ser tractats, abans de la seva reintroducció, gràcies a la col·laboració dels pescadors, ha explicat en un comunicat la fundació. En concret, dels noranta exemplars atesos durant el 2021, el 85% havien estat capturats accidentalment per un pesquer, principalment, d'arrossegament.

cram 3

En aquest any, s'han pogut recuperar i reintroduir al mar el 80% dels exemplars, mentre que un 13% es queden al centre pendents de reintroducció fins a la seva completa recuperació.

cram 2

Des dels inicis de la Fundació CRAM s'han promogut campanyes de sensibilització i col·laboració del sector pesquer, la implicació del qual és fonamental per a la preservació d'aquestes espècies tan vulnerables a l'activitat humana, ha recalcat l'entitat.

A més, aquest 2021 han atès set tortugues marines amb aletes enredades en fils de pesca abandonats, cinc de les quals van passar per una intervenció quirúrgica d'amputació d'alguna de les seves aletes i han pogut ser reintroduïdes amb èxit en el seu medi natural.

cram 4

Des del 1994, la Fundació CRAM ha assistit a 833 tortugues marines vives i ha aconseguit un èxit de recuperació del 79,2%.

Redacció / Fotos: Fundació CRAM