El parc de La Costeta de Begues, un refugi per a les espècies protegides

S’han pogut observar un total de seixanta-vuit espècies, el 76,5% d'elles protegides

Un informe de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) revela que el 2020 es van observar al parc de La Costeta, al terme municipal de Begues, un total de seixanta-vuit espècies, el 76,5% d'elles protegides. El document forma part d'un estudi ornitològic elaborat a tots els parcs de la Xarxa de Parcs Metropolitans.

uuid.7a3290e9 9d87 44af a460 0f0a2c7f2a3a ar.4x26

Dos projectes de ciència ciutadana -ornitho.cat i ocellsdelsjardins.cat- han observat les espècies d'ocells presents als parcs de la Xarxa de Parcs Metropolitans, com el parc de La Costeta (amb una superfície de 10.237 m2). En aquest espai baixllobregatí es van realitzar prop d'un miler d'observacions.

1200px Asio otus Battlefield Falconry Centre Shrewsbury Shropshire England 8a

Es tracta d'una xifra lleugerament superior a la d'altres anys, on destaquen els rapinyaires nocturns com el duc o el mussol banyut, o la polla pintada, una espècie extraordinàriament tímida i difícil d'observar. No es va detectar cap espècie exòtica invasora.

Polla pintada

L'informe ornitològic destaca que, amb les dades recollides, els parcs metropolitans esdevenen espais on moltes espècies d'aus, especialment aquelles protegides, troben refugi i aliment i presten serveis ambientals diversos com el control de poblacions d'insectes que podrien esdevenir plagues.

Redacció / Fotos: Arxiu-AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix