S’activa la Zona de Baixes Emissions a Sant Joan Despí

Imprimeix

És una àrea de 3,7 km² que inclou la zona urbana del municipi baixllobregatí

Ha entrat en vigor a Sant Joan Despí la Zona de Baixes Emissions (ZBE). Aquesta normativa és per a ciutats de més 50.000 habitants, per això el municipi baixllobregatí gestionarà la normativa necessària per complir la Llei 7/2021, de 20 de maig, de canvi climàtic i transició energètica.

les planes 900x599

La Zona de Baixes Emissions de Sant Joan Despí és una àrea de 3,7 km² que inclou la zona urbana del municipi. Correspon als límits territorials establerts entre la BV2001, Sant Feliu de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern.

Mapa ZBE SJDespi

La restricció del trànsit per als vehicles sense etiqueta de la DGT és aplicable tots els dies laborables (dilluns a divendres) en horari de set del matí a vuit de la tarda (de 7.00 a 20.00 hores). Es contemplen una sèrie d'exempcions i autoritzacions comunes a les ZBE de la metròpolis de Barcelona. A més, tots els vehicles afectats poden sol·licitar autoritzacions diàries, que seran vàlides per a circular dins de qualsevol ZBE metropolitana. Estan exempts d'aquestes restriccions els vehicles d'emergències i serveis bàsics i els vehicles de les persones amb mobilitat reduïda , que hauran d'estar inscrits en el Registre metropolità.

img 20210923 185859 uuid 96cbe6a1 a6a1 47a7 b4e3 17579383316d ar 4x3 kaJD 1600x1200RAC1 Web

La Zona de Baixes Emissions té la finalitat de reduir la contaminació ambiental, preservar i millorar la qualitat de l'aire i la salut pública, disminuir els nivells de contaminació de la ciutat fins als recomanats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i acomplir els valors límit de qualitat de l'aire legalment establerts. Es restringeix la circulació dels vehicles més contaminants en l'àmbit de la zona de baixes emissions de Sant Joan Despí. Els vehicles afectats, així com els que poden tenir exempcions o autoritzacions, són els mateixos que a la resta de les ZBE de la metròpolis de Barcelona.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil