Molins de Rei vol potenciar el desenvolupament sostenible al municipi

Imprimeix

L’exposició “Molins de 10” presenta projectes de futur de la vila alienats amb els de l’ODS

Una conferència sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la importància de l’Agenda 2030 com a camí a seguir per un món millor a  càrrec de Sergi Rovira, professor de sostenibilitat, tecnologia i societat  a la Universitat Politècnica de Catalunya va donar el tret de sortida a l’exposició “Molins de 10”.

Molins de 10

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible són un conjunt d'objectius relacionats amb el desenvolupament sostenible del món, aprovats per les Nacions Unides i promoguts a través de la implantació de l’Agenda 2030  diferents nivells.  Aquesta és una agenda transformadora, que posa la igualtat i la dignitat de les persones al centre i és una crida per a canviar el nostre estil de desenvolupament, respectant el medi ambient; és un pla d’acció mundial per erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tothom.

Foto confe

Els disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i les cent seixanta-nou fites que els desenvolupen tenen caràcter integral i indivisible i inclouen les esferes econòmica, social i ambiental, a assolir l’any 2030. Tot i que és un programa absolutament global, involucra tot el món, tot comença amb la tasca que fan els pobles, les viles i les ciutats.

Així, sota el lema Molins 2030, la vila de Molins de Rei vol ser capdavantera en el desenvolupament sostenible i l’Agenda 2030, i és per això, el consistori vol que els molinencs i molinenques sumin, plegats, creativitat, coneixement i esforços per fer del municipi una vila més amable, més sostenible i saludable per viure.

Molins de 10 2

L’exposició està ubicada als baixos de l’edifici El Molí i és d’entrada lliure i per tots els públics. Els visitants poden gaudir d’una maqueta gegant que identifica projectes de futur, la seva correspondència amb els ODS i una breu explicació d’aquests. Són projectes i accions sobre renaturalització, sostenibilitat  urbanisme sostenible i  mobilitat urbana. A més a més, l’exposició compta amb una zona d’esbarjo infantil amb jocs i contes, un arbre dels desitjos i s’hi programaran vistes guiades  i per a grups a més d’altres activitats relacionades amb el desenvolupament sostenible.

Molins de 10 1

Els horaris de visita són els divendres de 17 a 20h, dissabtes de 10 a 13h i de 17 a 20h i, els diumenges, de 10 a 13h. Finalment, destacar l’horari especial de Nadal: del 23 de desembre del 2021 i fins al 6 de gener del 2022, cada dia de 17 a 20h excepte festius. Per a visites de grups, horaris especials o simplement més informació consultar el següent enllaç: https://molinsde10.cat/

Aquesta activitat s’emmarca dins de l’objectiu  estratègic núm. 1 del Pla de Cooperació al Desenvolupament, Pau i  Drets Humans aprovat pel Plenari municipal.

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei