Castelldefels rep la Bandera Verda d’Escovidrio

Imprimeix

Per la seva gestió de residus, per la implicació i activisme de la seva hostaleria i consistori durant la temporada alta de turisme

Castelldefels ha estat reconegut avui amb la 'Bandera Verda', premi atorgat per l'entitat de gestió de residus de vidre Ecovidrio, per la implicació i l'activisme de la seva hostaleria i el seu consistori en el reciclatge d'envasos de vidre durant la temporada alta de turisme a Catalunya.

verda 3

La campanya d'Ecovidrio 'Banderes Verdes a Catalunya', en la qual han participat vint-i-tres municipis catalans i més de 2.500 establiments hostalers locals, busca incrementar la recollida selectiva d'envasos de vidre en zones d'elevada afluència turística i consolidar l'hàbit de separació d'envasos en el sector de l'hostaleria i la restauració. A més, la campanya pretén treballar amb els ajuntaments per aconseguir els objectius de reciclatge de la Unió Europea i impulsar una 'recuperació verda' en un context marcat per la pandèmia.

La competició per la 'Bandera Verda' d'Ecovidrio es basa en una metodologia de puntuació que pondera a cada municipi la quantitat i l'increment de residus de vidre recollits durant els mesos de juliol i agost, la difusió per part de l'ajuntament i el nombre d'establiments hostalers que hi han participat.

verda 4

Torroella de Montgrí i l'Estartit ha liderat la classificació de la campanya amb 1.616,8 punts, i Castelldefels li ha seguit amb 1.324,2 punts. Les localitats participants en la campanya d'Ecovidrio a Catalunya han recollit un total 4.558 tones de residus d'envasos de vidre, cosa que suposa un increment del 15 per cent respecte a la passada edició. El reciclatge de més de 4.500 tones de residus d'envasos de vidre ha evitat l'emissió de 2.644 tones de CO2, que equivalen a retirar de la circulació al voltant de 1.234 cotxes durant un any. Els municipis participants han aconseguit un estalvi energètic de 3.255 MWh i han evitat l'extracció de 5.470 tones de matèries primeres.

Durant els mesos de juliol i agost, Ecovidrio, en col·laboració amb els establiments locals, ha habilitat 100 contenidors per reciclar i separar el vidre i ha repartit 250 galledes adaptades a les necessitats dels professionals hostalers. Els vint-i-tres ajuntaments que han participat en la campanya han rebut el reconeixement 'Iglú Verd' pel seu compromís amb el reciclatge d'envasos de vidre i l'impuls de l'economia circular.

verda 2

Els guardons han estat lliurats avui en un acte presidit pel director de l'Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, i el director general d'Ecovidrio, José Manuel Nuñez-Lagos.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-Ecovidrio