Castelldefels rep la Bandera Verda d’Escovidrio

Per la seva gestió de residus, per la implicació i activisme de la seva hostaleria i consistori durant la temporada alta de turisme

Castelldefels ha estat reconegut avui amb la 'Bandera Verda', premi atorgat per l'entitat de gestió de residus de vidre Ecovidrio, per la implicació i l'activisme de la seva hostaleria i el seu consistori en el reciclatge d'envasos de vidre durant la temporada alta de turisme a Catalunya.

verda 3

La campanya d'Ecovidrio 'Banderes Verdes a Catalunya', en la qual han participat vint-i-tres municipis catalans i més de 2.500 establiments hostalers locals, busca incrementar la recollida selectiva d'envasos de vidre en zones d'elevada afluència turística i consolidar l'hàbit de separació d'envasos en el sector de l'hostaleria i la restauració. A més, la campanya pretén treballar amb els ajuntaments per aconseguir els objectius de reciclatge de la Unió Europea i impulsar una 'recuperació verda' en un context marcat per la pandèmia.

La competició per la 'Bandera Verda' d'Ecovidrio es basa en una metodologia de puntuació que pondera a cada municipi la quantitat i l'increment de residus de vidre recollits durant els mesos de juliol i agost, la difusió per part de l'ajuntament i el nombre d'establiments hostalers que hi han participat.

verda 4

Torroella de Montgrí i l'Estartit ha liderat la classificació de la campanya amb 1.616,8 punts, i Castelldefels li ha seguit amb 1.324,2 punts. Les localitats participants en la campanya d'Ecovidrio a Catalunya han recollit un total 4.558 tones de residus d'envasos de vidre, cosa que suposa un increment del 15 per cent respecte a la passada edició. El reciclatge de més de 4.500 tones de residus d'envasos de vidre ha evitat l'emissió de 2.644 tones de CO2, que equivalen a retirar de la circulació al voltant de 1.234 cotxes durant un any. Els municipis participants han aconseguit un estalvi energètic de 3.255 MWh i han evitat l'extracció de 5.470 tones de matèries primeres.

Durant els mesos de juliol i agost, Ecovidrio, en col·laboració amb els establiments locals, ha habilitat 100 contenidors per reciclar i separar el vidre i ha repartit 250 galledes adaptades a les necessitats dels professionals hostalers. Els vint-i-tres ajuntaments que han participat en la campanya han rebut el reconeixement 'Iglú Verd' pel seu compromís amb el reciclatge d'envasos de vidre i l'impuls de l'economia circular.

verda 2

Els guardons han estat lliurats avui en un acte presidit pel director de l'Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, i el director general d'Ecovidrio, José Manuel Nuñez-Lagos.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-Ecovidrio

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix