Sant Boi acollirà la primera assemblea de SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet

Imprimeix

La trobada de la cinquantena d'entitats i col·lectius que conformem la plataforma es farà als jardins de l'Ateneu Santboià el pròxim dissabte 6 de novembre

La plataforma SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet vol representar a la societat civil preocupada per la situació territorial, social, ambiental i econòmica de la comarca. A la vista del munt de projectes urbanístics que “amenacen de mort el Baix Llobregat i els pocs espais naturals i agrícoles que sobreviuen al creixement desmesurat dels darrers anys”, més d'una cinquantena d'entitats i col·lectius van sumar esforços per reclamar una moratòria urbanística i un procés de participació real i efectiu per decidir el model territorial i reorientar totalment l'urbanisme metropolità, com recull el manifest fundacional de març de 2020.

sos 2

Així, la plataforma farà la primera assemblea presidencial a Sant Boi de Llobregat el 6 de novembre, després de les cinc que ha fet anteriorment en format telemàtic per prevenció sanitària. A més, l'assemblea serà oberta perquè s'hi puguin sumar la ciutadania i els sectors preocupats pel futur de la comarca. Sota el lema "Baix Llobregat i l'Hospitalet, a on vas?" l'assemblea es preguntarà si el model actual de planificació, basat en un pla de 1976, és l'idoni per continuar organitzant les ciutats de la comarca i el seu entorn. De fet, la trobada convida a participar en tres tallers per reflexionar sobre la situació de l'habitatge, l'agricultura, l'aeroport i els espais naturals.

sos 3

El programa de la trobada serà el següent:

1.- A partir de les 10 hores, fira d'entitats amb paradetes informatives sobre les diferents amenaces i accions en pro de la defensa de la comarca.

2.- A les 11 h, tallers informatius:

- "L'urbanisme i l'habitatge. Per un nou model territorial i una reorientació total de l'urbanisme metropolità", amb Jordi Romero Sabí (arquitecte), Quim Roca (Sindicat de Llogateres de l'Hospitalet de Llobregat) i Martí Aguilà i Recha (PAH Cornellà de Llobregat).

- "La sostenibilitat alimentària i el Parc Agrari. Amenaces i reptes de l'agricultura al Baix
Llobregat", amb Olivier Chantry (Unió de Pagesos)

- "Els espais naturals i l'aeroport. Hem aturat l'ampliació, i ara què?", amb Ariadna Cotén i Joan Manel del Llano (Zeroport).

3.- A les 12.30 h i fins a les 14.30 h, assemblea oberta

Redacció / Fotos: Plataforma SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet