Detecten el cargol poma a Olesa de Montserrat

Els Agents Rurals, que van actuar d’urgència per evitar que arribés al riu Llobregat, han obert una investigació encara que se sospita que hauria estat per una acció humana

Els Agents Rurals han obert una investigació per l'aparició d'un focus de caragol poma, considerada una de les 100 espècies invasores més perjudicials del món, en un llac artificial d'un parc d'Olesa de Montserrat.

llac del parc municipal

En un comunicat, el Departament d'Acció Climàtica, els tècnics de la qual van actuar d'urgència per erradicar el focus i evitar que arribés al llit del riu Llobregat, ha explicat aquest dijous que la principal hipòtesi apunta a una introducció humana d'aquesta espècie invasora al llac.

La troballa es va produir durant uns treballs de manteniment i millora de l'estany i el consistori va avisar immediatament a la Xarxa d'Alerta d'Espècies Exòtiques Invasores de la conselleria. Els tècnics van fer una inspecció en el llac i també a la riera d'Oromir fins arribar al riu Llobregat, atès que en l'estany hi ha un sobreeixidor que desemboca a la riera. L'anàlisi va confirmar que el caragol poma no ha arribat fins a la riera i, per tant, no hi ha afectació al medi natural.

Captura de pantalla 2021 10 28 a las 18.59.00

Per eradicar i evitar la propagació de l'espècie, en els propers dies es durà a terme un tractament amb saponina, una de les tècniques que s'utilitza al delta de l'Ebre per combatre al caragol poma.

La conselleria ha recordat que aquesta espècie invasora, procedent de Sud-amèrica, ha causat estralls en cultius de zones humides, sobretot en arrossars. Al delta de l'Ebre, únic punt d'Europa on està present, es va detectar per primera vegada el 2009. Durant el període 2015-2021, s'han destinat 8,5 milions d'euros al control i erradicació de la plaga per minimitzar els danys a l'arròs i assegurar la millora de biodiversitat de la zona afectada, ha indicat la conselleria.

Redacció / Fotos: Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix