L’AMB busca i forma defensors de les platges metropolitanes

La quarta edició de l’Acció Platges Met refermarà la sensibilització ciutadana sobre els reptes del litoral, com la crisi climàtica, la regressió o la contaminació i inclourà activitats educatives relacionades amb els sistemes dunars, els microplàstics i la biodiversitat

Aquest diumenge 24 d’octubre es portarà a terme la quarta edició de l’Acció Platges Met, una jornada de sensibilització ambiental conjunta, que tindrà lloc als vuit municipis del litoral metropolità. Un dels principals objectius és donar a conèixer les platges i ensenyar com protegir-les i defensar‑les davant dels diferents reptes que en condicionen la gestió diària i la preservació, com ara el canvi climàtic o la regressió del litoral.

accio platges 1

L’Acció Platges Met s’emmarca en el quinzè cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans i està organitzada per l’AMB, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i els ajuntaments dels vuit municipis metropolitans del litoral.

246306832 4429703267145638 7801936482672269387 n

Aquesta jornada lúdica té quatre objectius principals:

- Conscienciar la població sobre els reptes i els problemes del litoral

- Contribuir a l’augment del civisme per part dels usuaris metropolitans

- Canviar la percepció social sobre les platges, perquè es concebin com a espais naturals i ecosistemes amb funcions socioambientals importants en el nostre territorio

- Descobrir la importància de la biodiversitat en aquests espais

accio platges 2

Les activitats, que es faran de manera simultània, estan destinades a públics de totes les edats, des de famílies fins a qualsevol persona interessada per temes ambientals. Les actuacions participatives estan relacionades amb la competència de l’AMB sobre la gestió integral de les platges:

- Plantacions a les dunes: Castelldefels, Sant Adrià de Besòs i Gavà acolliran la plantació de borrons i altres plantes autòctones dels sistemes dunars. Es tracta d’espècies vegetals que potencien la formació d’aquests ecosistemes naturals, ja que actuen com a barrera davant dels temporals i l’erosió de la costa.

- Detecció de microplàstics: tècniques de ciència ciutadana que ensenyaran a localitzar aquests elements amb instruments com sedassos i filtres.

- Observació de la biodiversitat: censos de flora i fauna a les platges de Montgat i del Prat de Llobregat.

L’AMB recorda que, per participar en les activitats, és imprescindible inscriure-s’hi prèviament, tret de les que s’emmarquen a les Jugatecambientals de Gavà, Montgat, Castelldefels i Sant Adrià de Besòs.

Redacció / Fotos: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix