Artistes catalans canten en contra l’ampliació de l’aeroport del Prat

Els fons que es generin a través dels drets d'autor de 'Som Natura!' es destinaran a l'entitat ambientalista Depana, Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural

Artistes catalans han participat en una cançó i videoclip titulat 'Som Natura!' en defensa dels espais naturals del delta del Llobregat i en contra de l'ampliació de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat.

Lluís Llach, Gerard Quintana, Suu, Pep Sala, Natxo Tarrés, Lídia Pujol, Sicus Carbonell, Sílvia Comes, Jofre Bardagí, Joan i Lluís Fortuny, Carme Canela, Sara Pi, Marc Martínez o Montse Castellà són alguns dels artistes que posen veu i de cara a aquesta iniciativa, impulsada per l'activista cultural Lluís Marrasé, amb el suport de l'Ajuntament del Prat de Llobregat, que s'ha presentat aquest dijous al Teatre L'Artesà del municipi.

En un comunicat, el consistori ha indicat que amb el videoclip els seus promotors volen expressar, a través de la música, “el seu compromís per protegir els espais naturals del delta del Llobregat en un context d'emergència climàtica, en el que segueixen exposats a la pressió de les infraestructures de l'entorn, així com al risc que el projecte d'ampliació de l'aeroport es pugui tornar a reprendre en el futur, malgrat que ara com ara hagi quedat descartat.”

somnatura

Els fons que es generin a través dels drets d'autor de 'Som Natura!' es destinaran a l'entitat ambientalista Depana, Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural.

La direcció musical de la cançó ha anat a càrrec del guitarrista i productor Joan Vinyals, els arranjaments de corda són de Joan Albert Amargós (Premi Nacional de Música, Premi Ciutat de Barcelona i Millor Disc de l'Any), els teclats van a càrrec de Josep Mas 'Kitflus’ (director musical de Joan Manuel Serrat) i la direcció vocal, de l'actriu i cantant Mone Teruel.

FCOS6JKXIAUsSIu

“Em sento orgullós i agraeixo el compromís del món de la música, dels valents artistes i de tots els que han fet possible aquest clam en forma de cançó. Confio que, encara que sigui mínimament, contribueixi a fer que altres persones reaccionin i se sumin a la protecció del planeta i en contra de les sistemàtiques agressions a les quals està sotmès”, ha indicat Marrasé.

Per la seva banda, Lluís Llach ha explicat que s'ha sumat a la iniciativa perquè “el delta del Llobregat ha sofert moltíssim durant tota la seva història i el poc que queda s'ha de preservar, és patrimoni.”

Des del consistori, l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha remarcat que, més enllà de la suspensió del projecte d'ampliació de l'aeroport, la defensa del delta del Llobregat ha de continuar, amb una major protecció de l'enclavament natural. “En plena emergència climàtica, és més important que mai que fem els deures pendents en aquest sentit. I, per això, és tan important el compromís de tanta gent del món de la cultura i de la música amb la salvaguarda d'un patrimoni natural singular de la nostra ciutat i del nostre país”, ha afegit.

Redacció / Fotos-Video: Aj. Prat de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix