Almirall vol construir una planta fotovoltaica a Sant Feliu el 2022

Imprimeix

La farmacèutica ha creat un comitè d'ESG corporatiu que depèn directament del Comitè de direcció i que liderarà l'engegada d'aquest pla

La farmacèutica Almirall preveu construir el 2022 una planta fotovoltaica al centre d'R+D que té a Sant Feliu de Llobregat i una altra a les seves instal·lacions de Reinbek (Alemanya) el 2023.

almirall 11 1000x528

Aquestes plantes formen part del full de ruta en matèria de sostenibilitat de la companyia catalana, que ha actualitzat el seu pla mediambiental, social i de govern corporatiu (ESG) per 2021-2023, que inclou quinze iniciatives que contribuiran a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de Nacions Unides, ha informat en un comunicat. Així mateix, la farmacèutica ha creat un comitè d'ESG corporatiu que depèn directament del Comitè de direcció i que liderarà l'engegada d'aquest pla.

Per fer front als reptes que planteja el canvi climàtic, Almirall s'ha proposat reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en un 21% el 2025.

Quant al consum energètic, Almirall ha engegat des de 2011 diversos projectes de millora de l'eficiència energètica que han permès reduir el consum d'electricitat i gas en un 23% mantenint els mateixos nivells de producció i activitat.

14996674418677

La companyia va equipar les seves instal·lacions de Sant Celoni i Sant Andreu de la Barca amb panells solars el 2017 i 2019, respectivament, i el 100% de l'electricitat consumida als centres d'Espanya i Alemanya procedeix de fonts renovables.

Tot això, sumat a les plantes fotovoltaiques que es construiran, contribuirà a aconseguir el nou objectiu de la companyia de “reduir el consum energètic global en un 40% el 2030”, subratlla Almirall.

D'altra banda, Almirall ha posat en marxa un programa de contractació sostenible per assegurar que els seus proveïdors estan alineats amb els seus estàndards ètics, ambientals i amb les polítiques de bon govern de la companyia, i ha llançat un programa de diversitat i inclusió entre els seus empleats.

Redacció / Fotos: Google Maps-Arxiu