La Fundació CRAM retorna al mar dues tortugues

L’entitat seguirà el seu rastre via satèl·lit gràcies a dos dispositius

La Fundació CRAM de recuperació d'animals marins del Mediterrani ha retornat al mar a la platja del Prat de Llobregat dues tortugues que han recuperat la visió parcialment i a les quals seguiran el rastre gràcies a dos dispositius de rastreig via satèl·lit. Es tracta de Casimiro i Damm, que han tornat al mar després de deu anys al centre de recuperació de la Fundació CRAM, on van arribar amb infecció severa en tots dos ulls.

cram 2

En aquest temps les han entrenat i observat per assegurar que malgrat que en tots dos casos només veuen ja per un ull puguin sortir-se'n en el mar. Com estant al centre també van aconseguir tots dos la seva maduresa sexual, ara, en ser retornades al mar, s'espera que s'aconsegueixi la reproducció doncs els dos són “individus de gran valor per a la perpetuació de la seva espècie”, ha indicat el CRAM.

LiNNEpwX

Els dispositius de rastreig s'han finançat gràcies a recaptacions de voluntaris i al projecte LIFE MEDTURTLES de la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València.

cram 4

El seguiment permetrà als investigadors recol·lectar dades científiques per avançar en el coneixement científic de l'espècie de tortuga (caretta caretta) i confirmar la plena adaptació de Casimiro i Damm. Científics i voluntaris de la fundació CRAM han qualificat d'”emotiu” l'acte de “tornada a casa” de les dues tortugues, que ja estan de retorn al Mediterrani.

Redacció / Fotos: CRAM

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix