Castelldefels aconsegueix la Bandera Verda d’Ecovidrio

Imprimeix

El municipi és el segon a Catalunya i sisè lloc a Espanya en el reciclatge d’envasos de vidres

El municipi de Castelldefels ha aconseguit per primera vegada, la Bandera Verda, una de les vuit que es lliuraran a tot Espanya i que promou Ecovidrio, entitat encarregada de la gestió del reciclat de residus d'envasos de vidre a Espanya, a través del “Moviment Banderes Verdes”.

 noticies fotos 6138 nfo foto

Durant els mesos de juliol i agost, Castelldefels ha tingut la participació del cent per cent dels establiments hostalers i ha recollit 346.620 kg d'envasos de vidre, aconseguint estalviar emissions de CO2 equivalents a retirar 93.868 cotxes dels carrers durant un any. Amb un total de 1324 punts, Castelldefels se situa en segon lloc a Catalunya i sisè lloc respecte a l'estat espanyol i, rebrà l'ensenya verda, per primera vegada, situant-se a l'avantguarda de municipis espanyols compromesos amb el reciclatge d'envasos de vidre.

6bce3d30 e9c6 453d 8ed5 2dd8ce76d321 alta libre aspect ratio default 0

Què és?

La Bandera Verda és el reconeixement físic i simbòlic que Ecovidrio atorga al municipi que més implicació ha demostrat en la campanya "Moviment Banderes Verdes 2021", convertint-se en el referent del reciclatge d'envasos de vidre, la lluita contra el canvi climàtic i la cura de les nostres costes. En aquesta edició s'han presentat vint-i-tres municipis catalans i cent vint-i-nou municipis de tot l'Estat. En cas de Catalunya, només s'han atorgat dues banderes, l'altre municipi guanyador ha estat Torroella de Montgrí-Estartit.

El sistema de puntuació que Ecovidrio ha establert per distingir els municipis més compromesos amb el reciclatge i la sostenibilitat s'ha basat en tres premisses: augment del volum de recollida selectiva d'envasos de vidre pel que fa a l'any anterior; percentatge d'hostaleria local participant i la seva col·laboració per assolir els objectius i el compromís adquirit pels consistoris per fomentar la campanya entre l'hostaleria i donar-li difusió a la mateixa davant la ciutadania i visitants.

Redacció / Foto: Ecovidrio-Aj. Castelldefels