Castelldefels aconsegueix la Bandera Verda d’Ecovidrio

El municipi és el segon a Catalunya i sisè lloc a Espanya en el reciclatge d’envasos de vidres

El municipi de Castelldefels ha aconseguit per primera vegada, la Bandera Verda, una de les vuit que es lliuraran a tot Espanya i que promou Ecovidrio, entitat encarregada de la gestió del reciclat de residus d'envasos de vidre a Espanya, a través del “Moviment Banderes Verdes”.

 noticies fotos 6138 nfo foto

Durant els mesos de juliol i agost, Castelldefels ha tingut la participació del cent per cent dels establiments hostalers i ha recollit 346.620 kg d'envasos de vidre, aconseguint estalviar emissions de CO2 equivalents a retirar 93.868 cotxes dels carrers durant un any. Amb un total de 1324 punts, Castelldefels se situa en segon lloc a Catalunya i sisè lloc respecte a l'estat espanyol i, rebrà l'ensenya verda, per primera vegada, situant-se a l'avantguarda de municipis espanyols compromesos amb el reciclatge d'envasos de vidre.

6bce3d30 e9c6 453d 8ed5 2dd8ce76d321 alta libre aspect ratio default 0

Què és?

La Bandera Verda és el reconeixement físic i simbòlic que Ecovidrio atorga al municipi que més implicació ha demostrat en la campanya "Moviment Banderes Verdes 2021", convertint-se en el referent del reciclatge d'envasos de vidre, la lluita contra el canvi climàtic i la cura de les nostres costes. En aquesta edició s'han presentat vint-i-tres municipis catalans i cent vint-i-nou municipis de tot l'Estat. En cas de Catalunya, només s'han atorgat dues banderes, l'altre municipi guanyador ha estat Torroella de Montgrí-Estartit.

El sistema de puntuació que Ecovidrio ha establert per distingir els municipis més compromesos amb el reciclatge i la sostenibilitat s'ha basat en tres premisses: augment del volum de recollida selectiva d'envasos de vidre pel que fa a l'any anterior; percentatge d'hostaleria local participant i la seva col·laboració per assolir els objectius i el compromís adquirit pels consistoris per fomentar la campanya entre l'hostaleria i donar-li difusió a la mateixa davant la ciutadania i visitants.

Redacció / Foto: Ecovidrio-Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix