Mijoler anuncia contactes amb Aena un cop descartada l’ampliació del Prat

L’alcalde vol que l'ens compleixi les compensacions ambientals que té pendents al Delta del Llobregat

“A partir de la setmana vinent començarem tots els contactes tant amb Aena, perquè compleixi amb les compensacions ambientals que té pendents de l’anterior ampliació, com amb la conselleria d’Acció Ambiental, perquè impulsi el pla especial de protecció del Delta”.  Així ho ha anunciat l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ahir al vespre des de la plaça de la Vila de la ciutat. El batlle es va sumar a una concentració ciutadana convocada pel col·lectiu de veïns i veïnes del Prat la Gent del Fang en aquell indret aquest mateix dimarts al migdia, tan bon punt s’ha confirmat que el DORA aprovat pel consell de ministres no incloïa l’ampliació de la tercera pista propugnada per Aena, que implicaria necessàriament la destrucció d’espais protegits a la Xarxa Natura 2000. A la concentració van assistir una quarantena de persones.

Captura de pantalla 2021 09 29 a las 6.58.48

L’alcalde Mijoler va destacar que va rebre la notícia de la no ampliació de la tercera pista “amb satisfacció”, d’una banda, “perquè s’imposa el sentit comú, i el que portem dient des de fa dos mesos, que és que Europa no hagués permès mai que hi hagués una ampliació amb destrucció d’espais naturals”. Al mateix temps, però, el batlle va ressaltar que “no podem estar contents”, perquè l’ampliació no s’ha descartat definitivament i perquè no s’ha presentat cap proposta d’inversions alternativa a la propugnada per Aena que “aposti pel tren i no per l’avió.”

“Cal fer una reflexió sobre quin model aeroportuari volem en base a quin model de creixement i quin model de turisme volem”, va declarar l’alcalde Mijoler, que va recordar que “avui mateix hem conegut dades de la contaminació que suposen els aeroports d’Europa, i que l’aeroport del Prat contamina com gairebé dos milions de cotxes en un any”. El batlle feia referència així a l’eina https://airporttracker.org/, elaborada per l’International Council on Clean Transportation (ICCT), Transport and Environment (T&E) i l’overseas Development Institute.

Reclam d’un Pla Especial de Protecció del Delta

Així mateix, l’alcalde Mijoler també va destacar que “hem de continuar amb la defensa del Delta, amb la defensa dels Espais Naturals”, i va afegir que “seguirem reclamant que facin els deures tant Aena, que té pendents les compensacions de l’anterior ampliació, com la Generalitat, que té pendent el pla especial de protecció”. “La Comissió Europea ens ha advertit que hem de protegir molt més el Delta del Llobregat, i la Generalitat té pendent des de fa un parell de desenes d’any un pla especial de protecció, que espero que la consellera Jordà ens pugui presentar en breu”, va confiar Mijoler.

Redacció / Fotos: Aj. El Prat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix