Gavà forma part de la xarxa europea Green Leaf Network

El municipi baixllobregatí, únic representant d’Espanya per a ciutats entre 10.000 i  100.000 habitants, ha estat finalista dels premis European Green Leaf

Gavà ha passat a formar part de la xarxa Green Leaf Network per la seva  condició de finalista dels premis European Green Leaf. Aquesta xarxa fa dues  trobades l’any per compartir coneixement i experiències pràctiques en  sostenibilitat urbana. Així mateix, els guanyadors i els finalistes uneixen esforços  i amplien les xarxes de Green Capital i Green Leaf.

gava premisok

Presidides per la Comissió Europea i en estreta col·laboració amb els guardonats de l'any en curs, aquestes  prestigioses xarxes de ciutats europees comparteixen el seu treball i inspiren a  altres ciutats a seguir els seus passos. Gavà ha estat l’única ciutat de l’Estat espanyol finalista en els premis European Green Leaf 2022 per a ciutats entre 10.000 i  100.000 habitants. Ha competit amb Bistrița (Romania), Elsinore (Dinamarca), Treviso (Itàlia), Valongo (Portugal) i Winterswijk (Països Baixos). El guardó ha  estat per Valongo i Winterswijk, que se n’emporten un premi econòmic de 200.000 euros per a la implementació d’iniciatives i  mesures per millorar la sostenibilitat mediambiental de les ciutats.

El títol European Green Capital ha estat per a Tallinn (Estònia) que competia per  al guardó amb Helsingborg (Suècia), Cracòvia (Polònia) i Sofia (Bulgària). La guanyadora d’aquesta categoria ha rebut un premi econòmic de 600.000 euros. Aquests guardons els atorga la Comissió Europea per reconèixer la tasca de les  administracions municipals en la construcció de la resiliència urbana i la  sostenibilitat. Una tasca que, com remarca la direcció general de Medi Ambient de la Comissió Europea, pren especial rellevància en aquests moments de crisi sanitària, social i econòmica sense precedents.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix