Arrenca la campanya de plantació de Carxofa Prat

La Cooperativa Agrícola del Prat recorda la necessitat de protegir la pagesia de l’àrea metropolitana de Barcelona

La Cooperativa Agrícola del Prat ha presentat davant dels mitjans la nova campanya de plantació de Carxofa Prat. Enguany, la Carxofa Prat conviurà amb una nova varietat, la Green Queen,  de condicions més resistents. A més, la pagesia ha remarcat les necessitats de poder superar traves administratives per poder tirar endavant el seu negoci i han presentat el nou etiquetatge dels productes collits als camps del Prat. 

plantació 2

plantació 3

Nova convivència

Des d’aquesta setmana els pagesos del Prat de Llobregat ja han començat a plantar les soques de carxofa arribades, com cada any, de Tudela, La varietat blanca de Tudela, juntament amb les condicions especials de salinitat i humitat del sòl del Delta del Llobregat és el que atorga aquesta especialitat a la Carxofa Prat.

plantacio 4

Enguany, el 25% del territori de conreu de carxofa es destina també a la varietat Green Queen. Es tracta d’una varietat més resistent que la tradicional, i que aguanta millor les pressions climàtiques.

plantació 6

Des de la Cooperativa reivindiquen la diferenciació dels dos productes un cop arribin a la distribució, per tal de no confondre els consumidors. Això passa per un correcte etiquetatge i un origen certificat conforme és Carxofa Prat. 

Nou etiquetatge

La Cooperativa Agrícola del Prat també ha transmès la idea d’allunyar-se del monocultiu de les carxofes. Ara mateix, els conreus d’estiu com els tomàquets, els melons, les síndries o les albergínies, omplen els camps del Prat de Llobregat. Per tal de destacar aquests productes, de qualitat màxima i de quilòmetre zero, la Cooperativa els etiquetarà amb un distintiu on remarca el seu origen. 

plantacio 5

Ampliació de l’aeroport i necessitats de la pagesia

La Cooperativa ha manifestat el seu rebuig a l’ampliació de l’aeroport tal com està plantejada. La pagesia del Prat ja fa temps que reclama poder construir un magatzem per poder manipular el producte i així poder optar al reconeixement d’Indicació Geogràfica Protegida per la Carxofa Prat.

plantacio 6

Xavi Oliva, vicepresident de la Cooperativa,  ha remarcat que “la protecció de la pagesia del Prat de Llobregat no passa només per fer declaracions. Implica facilitar la nostra tasca, ajudant-nos sense impediments normatius que no s’adapten a la realitat, i també perquè la ciutadania compri producte de proximitat a un preu just.”

Redacció / Fotos: CAP

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix