Avís que l'ampliació "no pot afectar significativament" el Delta

Imprimeix

Brussel·les remarca la "fragilitat" de l'ecosistema de la zona afectada i supedita el seu aval al projecte a "una avaluació apropiada de les repercussions"

Brussel·les avisa que l'ampliació de l'Aeroport del Prat "no pot afectar significativament" l'espai natural del Delta del Llobregat. Segons apunten fonts comunitàries, la Comissió Europea supedita el seu aval al projecte a "una avaluació apropiada de les repercussions de l'ampliació" que demostri un impacte mediambiental menor en aquesta àrea protegida per a les aus. AENA ja ha comunicat a Brussel·les els seus plans, però, si tiren endavant, l'executiu europeu vigilarà que es compleixin tots els requisits europeus, "especialment els que marca la directiva d'hàbitats naturals", abans de donar llum verda a la construcció d'una extensió de la instal·lació aeroportuària.

4 3 8 foto miradoravions capcalera

Tenint en compte que l'anterior ampliació ja va perjudicar l'espai natural del delta, la CE ara marca per avançat les seves línies vermelles al nou projecte que ha dividit a les administracions implicades. La Generalitat finalment s'ha compromès a facilitar el pla d'AENA amb algunes condicions, però l'Ajuntament de Barcelona hi està en contra, malgrat que el PSC s'ha mostrat favorable.

avion delta llobregat cataluna

Expedient obert

L'avís de Brussel·les s'emmarca en el procediment d'infracció obert a principis d'any pel deteriorament del Delta del Llobregat a conseqüència de l'anterior expansió de l'aeroport i el port de Barcelona. La Comissió Europea reclama mesures que protegeixin aquest ecosistema i veu "insuficient" el pla especial per compensar el dany causat.

TerminalT1BCN 7

L'executiu europeu remarca la "fragilitat" de l'ecosistema del Delta del Llobregat, que té "un rol crucial en les rutes migratòries de moltes espècies europees" i forma part de la xarxa europea d'àrees protegides Natura 2000.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Prat