Maurici Lucena: “El Govern és a temps de prendre una decisió”

El president d'Aena espera una resposta formal a la proposta d'ampliació de l'Aeroport del Prat després de la reunió de la taula tècnica prevista pel 29 de juliol

El president d'Aena, Maurici Lucena, ha assegurat aquest dijous que espera una resposta formal del Govern a la proposta d'ampliació de l'aeroport del Prat després de la reunió de la taula tècnica prevista pel 29 de juliol.

En un col·loqui organitzat pel Círculo Ecuestre, Lucena ha afirmat que “en el propi Govern de vegades costa destil·lar exactament què s'està dient enfront de la proposta que planteja Aena”. “Costa veure amb nitidesa si és un sí, si és un si molt decidit o un sí una mica malhumorat”, ha postil·lat.

JGA aena 280421

En aquest punt, ha recordat que la setmana passada es va reunir la taula tècnica proposta pel Govern per veure si és possible una solució de consens, que aquesta tarda tornarà a reunir-se i que l'última reunió convocada fins ara està prevista pel 29 de juliol.

“El que espero, i ho necessitem des del punt de vista regulador, és que després d'aquesta última reunió de la taula tècnica el Govern digui què vol sobre el projecte d'ampliació de l'aeroport proposat per Aena”, ha sentenciat Lucena.

Aena planteja invertir uns 1.700 milions d'euros en l'ampliació de l'Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-El Prat per convertir-ho en un hub que canalitzi vols internacionals, però planeja fer-ho a la zona de La Ricarda, uns terrenys situats al Prat que formen part de la xarxa europea Natura 2000, per la qual cosa l'última paraula la tindrà en qualsevol cas la Comissió Europea.

Aena Maurici Lucena

Durant la seva intervenció, Lucena ha comentat que el Govern està “a temps” de prendre una decisió, però ha urgit a adoptar-la amb rapidesa, ja que el nou Consell de Ministres -que inclou a la catalana Raquel Sánchez, exalcaldessa de Gavà, com a ministra de Transports- haurà de prendre una decisió sobre la planificació inversora d'Aena en els propers anys “abans que acabi setembre.”

En el col·loqui, seguit per personalitats com l'expresident de la Generalitat José Montilla, Lucena s'ha mostrat convençut que si Montilla fos ara president respondria amb un sí al projecte d'ampliació. Ha donat per descomptat que posaria “condicions”, com a compensacions mediambientals o que l'aeroport fos un referent en sostenibilitat, però sense qüestionar la necessitat de l'ampliació. “És el que esperaria d'ell”, ha afegit.

“No m'ho prenc com una cosa personal, tot i que costa, però aquí -a Catalunya- es presenta la proposta d'Aena per al Prat com un xantatge o com si poséssim Catalunya entre l'espasa i la paret”, ha lamentat Lucena, que ha criticat així mateix els falsos mites entorn de l'ampliació del Prat que “corren” per Catalunya, com “la suposada mania d'Aena” a la comunitat.

I és que Lucena ha alertat que l'ampliació estaria enllestida el 2031 i en aquells dies pot haver passat, per exemple, que els avions hagin reduït substancialment el seu nivell d'emissions.

“A dia d'avui l'aeroport del Prat és el que té més connexions intraeuropees, el millor connectat dins d'Europa”, per la qual cosa ser un hub internacional “és un pas natural”, ha sentenciat. De fet, ha alertat que si l'aeroport no afronta la seva ampliació i se situa al límit de la seva capacitat pot succeir que els preus dels bitllets “pugin significativament.”

Redacció / Fotos: Aena

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix