Protecció Civil activa el pla d'emergències per incendis INFOCAT

Imprimeix

Davant l'elevat risc d'incendi forestal i fa una crida a la prudència a la ciutadania per tal de minimitzar al màxim el risc

Aquest matí s’ha reunit el comitè tècnic del Pla INFOCAT, que ha decidit activar en ALERTA el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT davant l’elevat risc d’incendis que es preveu des d’avui i fins dimecres i per l’avís d’entrada de vent de tramuntana i mestral que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya

incendis forestals 1

Davant aquesta situació, Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada. Cal reforçar la prevenció i evitar qualsevol situació de risc i trucar al 112 en cas de veure una columna de fum.

PVI

D’acord amb les previsions d’alt risc d’incendi forestal pràcticament a tot el territori, els Bombers de la Generalitat continuen reforçant la dotació diària de guàrdia i incrementant personal en tots els parcs de les Regions d'Emergències de Girona, Metropolitana Nord, Metropolitana Sud i Tarragona, tal i com s’ha començat a fer en les darreres setmanes arran els episodis d’altes temperatures. També s'han reforçat la guàrdia de coordinació, a la Sala Central de Bombers, i la de suport a tot l'operatiu.

També hi ha la possibilitat que s’activi el nivell 3 del Pla Alfa el dimarts 13 de juliol a alguns municipis de Baix Llobregat i el Vallès Occidental, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquesta activació suposa la suspensió de totes les activitats que puguin generar un risc d’incendi forestal.

diputacio forestals redim w740 h1400

Els Agents Rurals reforçaran el dispositiu de prevenció d’incendis forestals i augmentaran la vigilància als espais naturals protegits on s’ha activat el tancament d’accessos per tal de fer complir les restriccions d’accés i la normativa de prevenció d’incendis forestals. També s’està reforçant la vigilància a la Catalunya Central i la Noguera, a les zones on les darreres hores hi han caigut més llamps.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil té constància que els municipis de Tarragona, Sant Cugat del Vallès, Tordera i Torrelles de Llobregat han posat els seus Plans d’Actuació Municipal PAM en fase prealerta.

Redacció / Foto: Arxiu-Diba-Bombers Generalitat-Diputació