Els Regants del Canal de la Dreta s'oposen a l'ampliació de l'aeroport

Imprimeix

Aquesta entitat, que aplega 547 regants, considera que l’ampliació provocarà la disminució dels terrenys agrícoles del Delta del Llobregat

La Comunitat de Regants del Canal de la Dreta del riu Llobregat, corporació de dret públic independent i gestionada pels propis regants, mostra el seu rebuig frontal a la proposta d'ampliació de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat presentada per Aena.

El principal motiu de rebuig a aquesta ampliació és el de la preocupant reducció de terrenys agrícoles que pot suposar aquesta ampliació. No només a la zona afectada per l'ampliació, sinó també per la translocació de nous espais naturals en indrets que ara són terres de conreu i que deixarien de ser conreats per passar a ser zones protegides.

regants 2

Des de la Comunitat de Regants també alerten de la nul·la transparència informativa amb la qual s'està duent a terme aquest procés. El secretari de la Comunitat de Regants del Canal de la Dreta, Jordi Codina, remarca que "manca informació per a tothom i no es pot actuar sense tenir en compte el territori. Els regants del Canal de la Dreta suposen un bon nombre de propietaris del sól de la vall baixa del Riu que ja es veuen afectats des de fa molts anys per diverses agressions al territori."

Paral·lelament, la Comunitat de Regants esgrimeix motius per la desconfiança vers les administracions en general i locals en particular en un procés com aquest tenint en compte els precedents que han malmès el territori del Delta del Llobregat els darrers anys. Jordi Codina afegeix que "ens costa molt de creure'ns allò que diuen les administracions. Amb el Pla Delta es va trinxar el territori amb moltes promeses que continuen sense complir. Quina credibilitat tenen tots plegats si arrosseguen tanta feina per fer?."

regants 1

Sobre el Canal de la Dreta

El Canal de la Dreta del riu Llobregat és una Corporació de Dret Públic adscrita a l'Agència Catalana de l'Aigua. La zona de conreus que abasta el Canal és de 1283,7 hectàrees i s'estén aigües avall del Llobregat i abraça els termes municipals de Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, El Prat de Llobregat i Viladecans.

Redacció / Fotos: Comunitat de Regants del Canal de la Dreta