La directora de l’aeroport diu que “es perdran cinc anys” si no s’amplia

Sonia Corrochano considera que es perdria competitivitat enfronta d’altres instal·lacions aeroportuàries

La directora de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, Sonia Corrochano, va avisar aquest cap de setmana que si no s'acorda abans del 30 de setembre l'ampliació de la infraestructura aeroportuària s'hauran “perdut” cinc anys, que comportarien perdre competitivitat enfront d'altres aeroports.

Corrochano ha recordat que la data límit per decidir sobre l'ampliació és el 30 de setembre, el dia en el que, com a tard, el Consell de Ministres ha de donar llum verda al Document de Regulació Aeroportuària (DORA) per al lustre vinent.

image001 1000x665

Si no s'arriba a un acord abans d'aquest dia, “haurem perdut cinc anys”, doncs caldria esperar a l'elaboració del nou DORA, i això implicaria també “una pèrdua de competitivitat davant altres 'hubs' que sí seguiran creixent”. La directora de l'Aeroport del Prat ha explicat que, encara que s'acordés ara, l'ampliació no començaria fins a 2025, ja que les obres a dur a terme són molt complexes.

El principal escull és que allargar en 500 metres la tercera pista, com proposa Aena, suposaria envair l'estany de la Ricarda, al Delta del Llobregat, pertanyent a la xarxa europea Natura 2000. És així necessari l'aval de la Comissió Europea (CE), encarregada última de la protecció d'aquest espai, i Corrochano s'ha mostrat convençuda que es podrà convèncer l'executiu comunitari si s'aconsegueix el “major consens possible” a Catalunya. En concret, les competències de medi ambient depenen del Govern, que és “la peça clau” en aquesta qüestió, ha apuntat.

Aeroport El Prat Barcelona Arno 02

Precisament aquest dijous, la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, va convidar el comissari europeu de Medi ambient, Virginijus Sinkevicius, a visitar La Ricarda. En una missiva, Jordà explica a Sinkevicius que li agradaria acompanyar-lo “als espais afectats per la potencial ampliació de l'Aeroport” perquè el comissari lituà pugui “conèixer de primera mà” quina afectació tindrien les obres plantejades per Aena.“Estic convençuda que tant tu com jo coincidirem que el progrés social i econòmic ha de ser compatible amb la preservació de la biodiversitat”, indicava en la carta la consellera d'ERC.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix