Begues aposta per l’eliminació dels plàstics d’un sol ús al municipi

Imprimeix

El consistori ha posat en marxa el projecte “A Begues, plàstic zero” destinat a l’eliminació d’aquests materials no biodegradables

L’Ajuntament de Begues ha iniciat un procés per a la reducció progressiva de la utilització dels plàstics d’un sol ús amb la voluntat d’implicar el conjunt de la ciutadania, el teixit empresarial i social. Amb el nom de “A Begues, plàstic zero”, el consistori impulsa un projecte que donarà un impuls transversal a les polítiques destinades a assolir aquest objectiu. En  tot cas la proposta vol anar més enllà de les actuacions municipals i aspira a aconseguir la complicitat del conjunt del municipi. Així, un cop presentada la proposta en les properes setmanes es donaran a conèixer i a implantar-se les actuacions concretes que es troben incloses en el primer paquet de mesures establert. La voluntat és que aquestes actuacions es vagin ampliant de manera progressiva.

plastic carraixer 1024x683

Un risc mediambiental

Cada any s'aboquen a la Mediterrània mig milió de tones de plàstic, l'equivalent a llençar al mar 33.800 ampolles de plàstic cada minut. A més cal sumar nombrosos plàstics d’un sol ús com poden ser els que bastonets de cotó, plats i coberts o les bosses que es fan servir en comerços. El projecte s’emmarca dins de la voluntat municipal de promoure actuacions lligades als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’agenda 2030 de les Nacions Unides.

Redacció / Fotos: Aj. Begues-Arxiu